Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predali zahtjev

Oporba traži sazivanje sjednice Odbora za medije na kojoj bi saslušali Hasanbegovića

Nenad Stazić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.02.2016.
u 13:07

Odbor za medije naime vodi HDZ-ov Andrija Mikulić, i Stazić je od njega još u petak tražio sazivanje sjednice, no on mu se do danas nije izjasnio pa su oporbeni zastupnici odlučili iskoristiti poslovničku mogućnost da trećina članova može sazvati sjednicu, ako to ne napravi predsjednik Odbora.

Potpredsjednik Odbora za medije Nenad Stazić i pet članova iz redova oporbe predalo je zahtjev za sazivanje sjednice Odbora za medije na kojoj bi, iz drugog pokušaja, pošto na sjednici Odbora za kulturu danas nije bilo kvoruma, saslušali razloge ministra kulture Zlatana Hasanbegovića za razrješenje Stručnog povjerenstva za neprofitne medije.

Odbor za medije naime vodi HDZ-ov Andrija Mikulić, i Stazić je od njega još u petak tražio sazivanje sjednice, no on mu se do danas nije izjasnio pa su oporbeni zastupnici odlučili iskoristiti poslovničku mogućnost da trećina članova može sazvati sjednicu, ako to ne napravi predsjednik Odbora.

Prema Poslovniku, Mikulić je sjednicu dužan sazvati u roku od osam dana, a ako to ipak ne napravi, onda zahtjev šalju predsjedniku Sabora koji tada nekoga mora zadužiti za vođenje sjednice.

- Ministar je razrješenjem članova kršio zakon jer ih razriješiti može samo ako ne dolaze na sjednice ili ako su pod kaznenom odgovornošću. Vladajući danas nisu došli jer su željeli izbjeći javnost. Nemaju ni jedan argument da brane ministra koji je protuzakonito smjenio članove Povjerenstva. Danas smo uputili zahtjev za izvanrednu sjednicu odbora za medije koji je matični odbor, ponovo će doći ministar pa ćemo onda čuti njegove argumente. Naravno, ako vladajući ne odluče da bojkotiraju i tu sjednicu. Ali mi ćemo inzistirati na tome dok traje ovaj mandat Sabora da se to pitanje pred odborima riješi. Hoće li oni bježati neprestano i skrivati se u mišje rupe, to je njihova stvar. A na koncu je i stvar medija da ih o tome pitaju i da pomognu da se stvar raščisti. Jer kao i kod Crnoje - to je pobjeda medija, to je pobjeda oporbe. I HDZ je pri tome odigrao značajnu ulogu i pridonio je da se sazna istina o Crnoji – poručio je Stazić.

>> Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami 

>> Dio neprofitnih medija traži smjenu ministra kulture Z. Hasanbegovića

Komentara 31

ST
StjepanDržislav
13:44 01.02.2016.

Staziću, nema više brijuna za 7kn/dnevno, a i strah te je za ljubavnicu koju si smjestio u državnu tvrtku gdje ne radi ništa, a na platnom je popisu:))) ( neću spominjati ime i prezime, mada ga znam ).

SK
skojevac
13:37 01.02.2016.

Staziću tvoja drugarica ,ravnateljica jedne OŠ ,u kojoj je tvoja majka radila ,ta ravnateljica prebivalište ima u Crikvenici , usput se bavi turizmom, a u Zagrebu 6

IM
imamsve
13:38 01.02.2016.

Bagra voli ustaške kune, e nema vise ustaskih kuna i raditi protiv Hrvatsje. I svom trošku se j .... Te a ne o trošku države koju mrzite, ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije