Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI SMS

Opet kruže prijevare: Ako dobijete ovu poruku, odmah ju izbrišite

Ilustracija
Unsplash
06.12.2023.
u 10:14

"Internetski prevaranti vrlo su inovativni u korištenju novih tehnologija. Svaki korisnik interneta može biti njihova meta, stoga naučite što prije prepoznati prijevaru", upozorava policija.

Policijska uprava karlovačka izvijestila je da je jedna 43-godišnjakinja prevarena putem lažnog SMS-a. Naime, na mobitel je putem lažne SMS poruke zaprimila obavijest da njezin paket ne može biti isporučen zbog nedostatka podataka te je u prilogu SMS-a zaprimila i internetsku poveznicu, a čijim otvaranjem je preusmjerena na lažnu stranicu trgovačkog društva koje se bavi dostavom paketa. Na navedenoj stranici unijela je podatke sa svoje bankovne kartice te je ubrzo s njena računa izvršena uplata na nepoznati račun.

Karlovačka policija dodaje da se provodi kriminalističko istraživanje, a građanima su poslali važno upozorenje. - Internetski prevaranti vrlo su inovativni u korištenju novih tehnologija. Svaki korisnik interneta može biti njihova meta, stoga naučite što prije prepoznati prijevaru. Obavezno pročitajte obavijesti i savjete pružatelja usluge kupnje/prodaje za sigurnu kupnju putem njihove stranice. U svakom slučaju, budite oprezni, a ako ste ipak postali žrtvom prijevare, o tome odmah obavijestite policiju - javlja policija.

O sličnim je slučajevima ranije obavještavala i PU splitsko-dalmatinska. - Upozoravamo građane da ako zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS - navela je u studenom policija, priloživši fotografije poruka koje pristižu građanima.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 3

DZ
Dzasmin
18:07 06.12.2023.

Stara fora, vec godinama ovo dobijam, uvijek upitam gdje mogu doci osobno po paket i vidi cuda, daljnih poruka vise nema, a ja ostanem u cudu kako mog nenarucenog paketa nema?!

GE
geler203
14:33 06.12.2023.

U takvim slučajevima šaljem poruku u kojem molim da se nađemo u 4 oka. :)

YO
yopi
12:02 06.12.2023.

Dobro je, skoro sam kliknuo na clanak gdje mogu nauciti jezik za 3 dana i zaradit 5000 eura tjedno. Hvala cijelome timu, ubuduce cu biti oprezniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije