Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šire se Phishing e-poruke

Popularna internet trgovina upozorila na prijevaru: 'Zanemarite poruku o povratu novca'

Cyber kriminal sve je češća pojava
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
02.12.2023.
u 09:34

"Molimo vas da budete oprezni i ne dijelite nikakve osjetljive informacije ili otvarate linkove", upozorava eKupi

Nakon "Crnog petka" te uoči nadolazećih blagdana, građani znatno više kupuju te se mnogi okreću i online trgovini. Pritom, naime, treba biti oprezan zbog širenja prijevara. Na jednu od njih, upozorila je i internet trgovina eKupi. Kako navodi, šire se lažne, odnosno takozvane Phishing e-poruke.

Naime, e-poruke se u ime te internet trgovina šalju s više e-mail adresa, a one su: info@ekuppihr.com, info@nbbkmm.com te ekupi.hr@crpetstore.com. 

"Molimo vas da budete oprezni i ne dijelite nikakve osjetljive informacije ili otvarate linkove, te zanemarite poruku o povratu novca", upozorava eKupi te napominje kako su službene adrese info@ekupi.hr te podrska@ekupi.hr.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska udruga banaka (HUB) pozvala je prošli tjedan građane na dodatan oprez prilikom online kupnje zbog sve učestalijih pokušaja zloupotrebe osobnih i kartičnih podataka. 

Kako bi građani bili sigurni prilikom online kupovine, nužno je da se informiraju o odgovornom korištenju kartica, kao i o najčešćim vrstama aktualnih internetskih prijevara. Iz tog razloga, Hrvatska udruga banaka pripremila je savjetnik za sigurnu online kupovinu.

Njihovi savjeti su: kupujte od pouzdanih izvora, provjeravajte kako su ocijenjeni prodavatelji, provjerite je li prijenos podataka prikladno zaštićen, provjerite web adresu kupujete li online, provjeravajte ponavljajuća/trajna plaćanja, ne šaljite novce nepoznatima, kao ni podatke o kartici, provjerite sigurnost plaćanja na internetskoj stranici sačuvajte dokumente vezane za online kupnje i prije plaćanja razmislite dvaput.

VIDEO Policija spasila migrante iz Kupe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije