Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Opća bolnica ostala bez svog šefa, dr. Petar Stapar podnio ostavku

Petar Stapar
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
17.12.2014.
u 10:00

Ministar Varga ostavku je prihvatio, a Vlada ju mora još samo potvrditi

Dr. Petar Stapar odlazi s mjesta sanacijskog upravitelja koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”. Ostavku je podnio 9. prosinca. Ministar zdravlja prim. Siniša Varga ostavku je prihvatio i možda već sutra na sjednici Vlade Stapar će biti razriješen dužnosti.

Neki drugi odnosi

- Točno. Odlazim iz osobnih razloga. Kad sam prije tri godine postao ravnateljem bili su neki drugi odnosi. Sa 1. siječnja na snagu stupa novi koncept vođenja bolnica. Mislim da našu bolnicu ostavljam s dobrim trendovima poslovanja, ali i da je vrijeme za nove ljude - kazao je Stapar.

Znači li to da ne vjerujete u novu reformu zdravstva?

- To ste vi rekli - nije se dao iznenaditi on.

Stapar je kazao da će ostati raditi u koprivničkoj bolnici kao liječnik anesteziolog. U ovom trenutku, ističe, ne razmišlja o odlasku u inozemstvu.

- Napustilo nas je šest liječnika, od čega pet anesteziologa i mislim da sam potreban bolnici - rekao je Stapar, s čijim će razrješenjem otići i svi njegovi zamjenici i pomoćnici.

Novi upravitelj, tko god on bio, slagat će svoju “ekipu”.

Stapar je svoj rad ocijenio pozitivnim. Među ostalim, kaže da su gotovo udvostručili broj specijalističkih pregleda u ambulantama, povećao se obrtaj i smanjio broj dana ležanja.

Prihodi padaju

Smanjile su se i liste čekanja, kao i troškovi za devet posto. Bolnica je lani bila prva u trećoj kategoriji bolnica, a ove peta među svim bolnicama u državi. Problem je što su se prihodi smanjili za 12-13 posto. Dug bolnice trenutačno iznosi oko 37 milijuna kuna.

- Manevarskog prostora je malo. Neizdrživo je da više od 91-92 posto proračuna odlazi na plaće radnika - istaknuo je Stapar.

Komentara 3

SB
Sinisa_Bosanac
11:20 17.12.2014.

Osoba poznata po tvrdim demagoskim nastupima u gradskoj vijecnici ponekad popracenih i lupanjem po kaedri. No izgleda da je ipak shvatio kamo sve to ide te bi bilo dobro da javnosti objasni svoje razloge.

Avatar Peterančan
Peterančan
15:23 18.12.2014.

Pa doktori su pametni ljudi, skužil je politiku svojih drugova već nakon tri godine. Bravo.

BD
bozidar.dolenec
13:02 27.12.2014.

Pametan potez povuci se prije nego su mu naljepili nesto za sto nije kriv. Bolnica poznata po korupciji... Vi samo donesite ne morate ici na terapije mi cemo sve srediti...ili pa znate javit ce iz mirovinskog sta mora stajati u nalazima itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije