Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaranje u utorak

Oleg Butković: 'Predsjednik je davao izjave koje ne stoje, Pelješki most je nadstranački projekt'

Zagreb: Ministar Butković komentirao raspravu Odbora za Ustav
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.07.2022.
u 21:02

-Nismo se čuli, nismo imali kontakt te vrste. Poslali smo pozive, Škorić iz Hrvatskih cesta i ja svim uzvanicima pa tkao i predsjedniku- rekao je Butković te dodao kako će se predsjednikom kurtoazno pozdravi kada se vide.

Ministar prometa Oleg Butković u Novom Vinodolskom je govorio o Pelješkom mostu te otkrio kako je cijeli proces gradnje bio pun izazova.

-Bilo je puno toga, puno izazova kod gradnje Pelješkog mosta. Posljednjih 6 godina su sve ključne odluke donijete, od financiranja do natječaja koji su išli u nekoliko faza. Žalbeni postupci frustriraju. Najviše su me frustrirale žalbe pojedinih tvrtki koje su bile besmislene, to je zakon o javnoj nabavi dopustio. Krenuli smo u izmjene zakona pa ćemo zlouporabe žalbenih postupaka pokušati izbjegnuti- kazao je Butković u razgovoru za RTL te otkrio je li se čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji će također biti na otvorenju.

-Nismo se čuli, nismo imali kontakt te vrste. Poslali smo pozive, Škorić iz Hrvatskih cesta i ja svim uzvanicima pa tkao i predsjedniku- rekao je Butković te dodao kako će se predsjednikom kurtoazno pozdravi kada se vide.

-Predsjednik je po meni posljednjih nekoliko dana kada je riječ o Pelješkom mostu davao izjave koje ne stoje. Pustimo što me hvalio. Kad govorimo o Pelješkom mostu, to je nadstranački projekt, nije ni HDZ-ovi ni SDP-ov. Najvažnije odluke su donijete u posljednjih 6 godina kolika je ova Vlada na čelu Hrvatske- dodao je ministar prometa.

Komentara 19

PR
prajdali100
21:51 24.07.2022.

Da li je netko gledao na Federalnoj TV što je jučer Komšić rekao o Milanoviću?Ja to ne smijem ni citirati jer će me neki jadnik ponovo blokirati ili mi brisati komentar.Strašno!!! I šuti se.U srijedu će Komšić,Bakir i Džamija izvesti na ulice Sarajeva bar 50.000 ljudi a sve protiv izmjena izbornog zakona,čitaj protiv Hrvata,i opet tišina.

LL
lijepa_li si
21:10 24.07.2022.

samo hrvatska!

BL
boris.ljubicic1
22:15 24.07.2022.

Jure Radić je bio prvi projektant mosta...a to se zaboravlja jer je čovjek otišao na onaj svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije