Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAMO PLAN ZA KRIZNE SITUACIJE'

Oglasili se iz tvrtke u kojoj radi mladić zaražen koronavirusom: U petak je bio na radnom mjestu

Prvi oboljeli pacijent od koronavirusa u Hrvatskoj radi u Ericsson Nikola Tesla
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.02.2020.
u 15:41

On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici, kažu iz kompanije

Iz kompanije Ericsson Nikola Tesla potvrdili su da je mladić zaražen koronavirusom, a koji se nalazi u izolaciji u Zagrebu njihov zaposlenik.

"Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama", priopćili su iz kompanije.

Zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u toj tvrtki.

Riječ je o izvanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenicima, rekla je Hini direktorica marketinga u Ericssonu Snježana Bahtijari.

Dodala je kako je u tvrtku poslijepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se u daljnjem postupanju koncentrirati na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način, a za osobe s kojima je kontaktirao bit će organizirana karantena.

>>ČITAJTE SVE O TEMI KORONAVIRUSA

Video: Ministarstvo zdravstva: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Komentara 9

Avatar dras32
dras32
15:52 25.02.2020.

A na jednom drugom portalu javljaju da su se po saznanju ostali zaposlenici razbježali kućama prije dolaska epidemiološke službe. Toliko o kontroli širenja. Nisam sklon paničarenju ni teorijama zavjere, ali kad ovo kod nas bukne, talijanski Veneto i Lombardija će se činiti kao dječja igra.

RK
roki_kiklop
16:45 25.02.2020.

Tko uzima godisnji da ode na utakmicu do četvrtka. U petak ode na posao...Amater

IG
Igi125
16:41 25.02.2020.

Uz zarazenog mladica bila je i djevojka koju nitko ne spominje. Treba vidjeti kuda se i ona kretala i sa kime je sve bila u doticaju. Ovome treba dodati i da je sef ureda za krizne situacije gospon Kalinic napustio Zagreb i drzavu te je novinarima vulgarnim rijecnikom odgovorio da leti u Ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije