Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POSLJEDNJA KARIKA'

Oglasila se makedonska policija: Organizator Vanjina ubojstva uhićen je u Turskoj, bio je na crvenoj listi

Police guard the perimeters of the venue ahead of the OSCE meeting in Skopje
OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS
05.12.2023.
u 23:04

Ljupču Palevskog Palča sumnjiči se da je organizirao otmicu, a uhićen je večeras na granici

Policija Sjeverne Makedonije za večeras je sazvala izvanrednu konferenciju, nakon što je objavljeno kako je uhićen glavni osumnjičenik u slučaju otmice i ubojstva Vanje Đ. (14), kao i ubojstva frizera Pančea Ž. (74). Ljupču Palevskog Palča sumnjiči se da je organizirao otmicu, a uhićen je večeras na granici.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je večeras da je osumnjičeni Palčo uhvaćen u Turskoj. Spasovski ga je opisao kao kreatora, organizatora i izvršitelja. Dodao je da je Palčo na "crvenoj listi", a do podataka o njegovoj lokaciji došlo se operativno obavještajnim putem, prenosi Skopje1.

On je bio posljednja karika ovog gnusnog čina koja je nedostajala, rekao je Spasovski. Istaknuo je da je podnesena i kaznena prijava.

POVEZANI ČLANCI:

– Kaznena prijava sastavljena je na više od stotinu stranica s dokazima i predana je državnom odvjetništvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubojstvo, tri za otmicu i sudjelovanje u ubojstvu, a jedna za pomaganje u otmici – pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti PSO-a, istaknuo je Spasovski. 

Spasovski je potvrdio i kako su na području Skoplja pronađena dva komada oružja koje se smatra dijelom istrage o otmici i ubojstvu Vanje Đ. Ipak, zasad nije poznato kome je oružje pripadao. Ministar je iznio i detalje bijega Palča, govoreći kako je uhićen u taksiju na autocesti nakon što je htio krenuti prema Istanbulu, no ipak je odustao.

– Njegov odvjetnik vozilom ga je odvezao u Srbiju, nakon čega je ostavljen u hotelu, a potom ga je sutradan preuzela druga osoba i preko prijelaza Gradina ušao je u Bugarsku, a potom u Tursku. Naše službe stupaju u kontakt s turskim operativnim izvorom, koji nam je u kratkom roku dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikesiru. I rekao nam je da želi u Istanbul – objasnio je.

Jučer je pak priveden i Aleksandar Đ., otac otete i ubijene Vanje. Tužiteljstvo ga sumnjiči kao sudionika u slučaju ubojstva njegove kćeri. Otac je na sud doveden nakon dana provedenog u policijskoj postaji i u tužiteljstvu na saslušanju. Jutros su iz tužiteljstva i MUP-a poručili da on negira bilo kakvu povezanost, ali da imaju dokaze koji govore suprotno. Otac se sumnjiči da je dao informacije o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, a potom od majke zatražio novac. No, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli pa je prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski iz vatrenog oružja ubio djevojčicu.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 4

ZA
!zagreb!
05:16 06.12.2023.

Zašto su to napravili?

BA
Barba56
08:51 06.12.2023.

Nestanak ove djevojcice je prijavljen na svim pograncnim prijelazima , izdana je tjeralica za ove lika koji je bjezao po Srbiji , Bugarskoj , Turskoj . Zato i znamo za ovaj slucaj , i zato nas izvjestavaju sta se dogodilo . Ako je zivot nekog djeteta u pitanju , mislim da se trebaju svi ukljuciti.

NE
NervozniPoštar
00:14 06.12.2023.

Zatečen praćenjem događanja u Sjevernoj Makedoniji, od hrvatskih medija očekujem da će se u budućnosti baviti i crnom kronikom Bugarske i Rumunjske, naših bratskih republika u Europskoj Uniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije