Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUMNJIČEN ZA PREVARU

Odvjetniku predočio lažnu punomoć pa kupio zemljišta vrijedna 6 milijuna kuna koje je onda pokušao prodati

Ovjeravanje ugovora pečatom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
28.04.2021.
u 11:28

Sumnjiči ga se da je u listopadu 2020. angažirao jednog pulskog odvjetnika kojem se lažno predstavio, a zatim ga zatražio da mu načini ugovore o kupoprodaji nekretnina

Za prevaru tešku šest milijuna kuna prijavljen je 32-godišnji državljanin Srbije, kojeg pulska policija osim za prevaru sumnjiči i za ovjeravanje neistinitog sadržaja i krivotvorenje isprave.

Sumnjiči ga se da je u listopadu 2020. angažirao jednog pulskog odvjetnika kojem se lažno predstavio, a zatim ga je zatražio da mu sačini ugovore o kupoprodaji nekretnina. S 32-godišnjakom u društvu je bio muškarac koji se predstavio kao prodavatelj zemljišta. Njih su dvojica, kako se sumnja, odvjetnika doveli u zabludu jer su mu dali krivotvorenu punomoć 46-godišnjakinje iz Kanade.

Tom krivotvorenom punomoći, što je 32-godišnjak znao, 46-godišnjakinja iz Kanade muškaraca koji je bio s njim u društvu navodno je ovlastila za prodaju zemljišta. Zemljišta je potom kupila tvrtka 32-godišnjaka koji se na njih uknjižio da bi ih potom pokušao prodati preko više agencija za preprodaju nekretnina. Tako je oštetio 46-godišnjakinju za oko šest milijuna kuna.

Osim toga osumnjičen je da je upravo radi te muljaže sa zemljištima osnovao tvrtku koja je kupila sporna zemljišta. A da bi to učinio, kako se sumnja na Trgovačkom sudu, prilikom osnivanja tvrtke dao je lažni iskaz.

U lažnoj izjavi je naveo da mu se tvrtka nalazi na adresi jedne žene, iako je znao da žena čiju je adresu dao nema nikakve veze ni s njim ni s tvrtkom.

Potom je kod javnog bilježnika ovjerio tu lažnu izjavu

 

Pogledajte kako reagira umirovljeni policijski pas kad mu spomenu – kokain!


 

Komentara 7

Avatar Odojak
Odojak
12:24 28.04.2021.

Copi-paste ovaj pokušao kopirati ugledne članove HDZ-a

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:26 28.04.2021.

Odmah u klub nacionalnih manjina u Sabor.

TR
tratincica68
12:12 28.04.2021.

odmah ga zaposlit u hdz u odjel za mučke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije