Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODBIO ZAHTJEV

Odvjetnik Nine Kuluz o ovrsi nad sinom Cesareom: Ništa se ne mijenja

Prosvjed podrške majci Nini Kuluz
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
31.07.2017.
u 16:10

'Tražili smo izmjenu sudske odluke iz 2012. i ponovno odlučivanje s kim će dijete živjeti'

Odluka Županijskog suda u Zagrebu kojom je odbijen zahtjev Nine Kuluz za odgodom ovrhe nad njezinim sinom Cesarom Avenatijem, ne znači veliki obrat u slučaju, jer se odnosi na ovrhu koja je bila zakazana za lipanj i nije se održala, Rekao nam je to Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz, koji odluku još nije vidio, ali je uvjeren da neće utjecati na daljnji tijek slučaja.

- Zahtjev za odgodom ovrhe predao sam u lipnju, prije no što je trebala biti održana. Bez obzira na to što do ovrhe nije došlo, sud je na moj zahtjev morao odgovoriti. Ne vjerujem da se odluka odnosi na bilo koju drugu ovrhu, zato što još nije niti zakazana – rekao nam je Živaljić.

Ovrha, odnosno predaja Cesarea ocu i  njegov odlazak u Italiju, nisu se dogodili jer nisu bili stečeni uvjeti, odnosno pred zgradom u kojem žive Cesar i njegova majka okupilo se više od tisuću ljudi, među njima i pjevačica Severina Kojić.

Prosvjed podrške majci Nini Kuluz
1/9

Nina Kuluz i Alessandro Avenati pravomoćnom odlukom talijanskog suda imaju zajedničko skrbništvo nad dječakom koji bi trebao živjeti u Italiji, Nina je s djetetom pobjegla u Hrvatsku, a potom u BiH gdje se skrivala pet godina. U rujnu 2016. se vratila u Split, a do sada su bile dvije neuspjele ovrhom, odnosno pokušaji dječakova oca da ga odvede.

- Ključna su nam, dva ročišta u kolovozu. Tražili smo izmjenu sudske odluke iz 2012. i ponovno odlučivanje s kim će dijete živjeti. Ako bi Sud prije toga ponovno zakazao ovrhu to bi bilo u suprotnosti europskoj konvenciji o pravima djeteta – kaže Živaljić.


 

Komentara 8

Avatar Panon VU
Panon VU
16:51 31.07.2017.

Dativi: Ovrha - ovrsi, svrha - svrsi, nepismena - nepismenoj

OB
ObrenM
16:27 31.07.2017.

Ovdje je najvaznija vijest da je bila Severina.

MA
madmaxxx
16:57 31.07.2017.

Majka koja svom djetetu uskracuje kontakt s ocem ....i jos pobjegne u Bosnu .Treba joj pod hitno uzeti djete, a nju u zatvor zbog otmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije