Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polančecov odvjetnik

Odvjetnička komora pokrenula stegovni postupak protiv Nobila

nobilo
Pixsell
15.05.2010.
u 11:02

Predsjednik Odvjetničke komore Leo Andreis povrdio je da je postupak pokrenut zbog Nobilovih istupa vezanih uz obranu njegovog klijenta Damira Polančeca

Predsjednik Odvjetničke komore Leo Andreis potvrdio je da je Komora pokrenula stegovni postupak protiv odvjetnika Ante Nobila zbog njegovih istupa zadnjih dana, a vezanih uz obranu njegovog klijenta Damira Polančeca.

"Pokrenuli smo još u srijedu disciplinski postupak protiv kolege Ante Nobila, kada smo primili tjednik "Globus". Po službenoj dužnosti pokrenut je postupak na disciplinskim tijelima Odvjetničke komore. Smatrali smo da takav njegov istup u medijima nije u skladu sa statutom Komore i sa zakonom o odvjetništvu, pojasnio Andreis.

Na upit kakav može biti ishod disciplinskog postupka, predsjednik Odvjetničke komore kaže da su disciplinska tijela neovisna u svom radu i na njih ne može utjecati ni predsjednik Komore, niti to želi. No, ako bi disciplinski sud utvrdio tešku povredu dužnosti, najteža moguća sankcija je trajno brisanje Ante Nobila iz Odvjetničke komore. Andreis, pak, ne vjeruje da će se to dogoditi iako ne želi prejudicirati rad disciplinskih tijela.

Podsjetimo, jučer je potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks na konferenciji za novinare izrazio nadu da bi Odvjetnička komora trebala postupiti u slučaju kršenja odvjetničkog kodeksa, a isto je i ponovila na današnjoj konferenciji premijerka Jadranka Kosor dodavši kako nije na njoj da se miješa u rad Odvjetničke komore.

>>J. Kosor prozvala Nobila zbog pritisaka na Vladu i HDZ

Polančecov odvjetnik Ante Nobilo je u intervjuu za 'Globus' ustvrdio da istražna tijela nastoje suziti istragu protiv Polančeca kako bi zaštitili članove Vlade RH, a Polančeca natjerali da svjedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Komentara 138

PI
Pippo9
15:02 15.05.2010.

Nobilovo ponašanje je neprihvatljivo i ovakav pritisak na pravosuđe zaslužuje osudu

JB
jaNEz boy
14:54 15.05.2010.

Da je Hrvatska pravna država, većina političara nebi ni imala šansu pokrast nešto, a ne milijone kako su ovi učinili

PR
promjena2
13:28 15.05.2010.

Odvjetnik Ante Nobilo se razcvjetao u nepostivanju zakonitosti u svojoj struci koja mu se mora dati do znanja da je zaista u NEDOSTATKU KOMPETECIJE u tom poslu nekog zastupanja, Nobolov lavez sa dugim pasijim jezikom samo steti onome kojega on brani i nigdje nije uspio doci do neke istine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije