Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESEC DANA ISTRAŽNOG ZATVORA

Određen pritvor Osječaninu koji je zapalio automobil sutkinji

Osumnjičeni za palež automobila osječke sutkinje Vlaste Šimenić Kovač doveden na sud
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
14.04.2023.
u 11:16

Sudac istrage osumnjičeniku je odredio jednomjesečni istražni zatvor, što je predložilo osječko Općinsko državno odvjetništvo

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 37-godišnjem osumnjičeniku, kojeg se tereti da je na Uskrs 9. travnja zapalio automobil sutkinji toga Suda Vlasti-Šimenić-Kovač, doznaje se u petak na Županijskom sudu.

Sudac istrage osumnjičeniku je odredio jednomjesečni istražni zatvor, što je predložilo osječko Općinsko državno odvjetništvo, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, izvijestili su sa Suda ne navodeći identitet okrivljenika i sutkinje.

Okrivljenog 37-godišnjaka tereti se da je 9. travnja 2023. između 5 i 6 sati, u središtu Osijeka, prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, a potom se udaljio. Automobil je u potpunosti izgorio, oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano uz njega, a 62-godišnjoj vlasnici nastala je materijalna šteta od 30 tisuća eura.

Neslužbeno se doznaje da je okrivljenik susjed sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač, a da su narušeni dobrosusjedski odnosi bili motiv kaznenog djela.

Komentara 1

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
12:00 14.04.2023.

postupak je radikalan i teško ga je razumjeti ili opravdati. Zanima me da li je bilo kakvih postupanja nadležnih (policije, komunalnih redara) po prijavama za parkiranje ispred kolnog ulaza.... ili se to zbog privilegiranosti i/ili kolegijalnosti ipak progledavalo kroz prste pa je u konačnici ovako eskaliralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije