Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Odluka o novoj Belupovoj tvornici još ove godine

Belupo
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
17.12.2013.
u 10:00

Vlada je tvornicu uvrstila u 'katalog' privatnih investicija u 2014. godini iako još nije sigurno da će se graditi

Iako je Vlada gradnju nove Belupove tvornice u Koprivnici uvrstila u “katalog” privatnih investicija za iduću godinu, još nije sigurno da će se taj projekt uopće realizirati.

Bonusi

- U ovome trenutku možemo samo potvrditi da je projekt u potpunosti pripremljen te čeka verifikaciju, odnosno odobrenje članova Nadzornog odbora grupe Podravka. Tek po njihovu očitovanju javnost ćemo moći izvijestiti o detaljima planirane investicije - kazala je jučer Snježana Foschio-Bartol, glasnogovornica koprivničke farmaceutske kompanije.

Ipak, potankosti o novoj tvornici netko je pustio u javnost još sredinom rujna ove godine. Prvi je informaciju o gradnji tvornice objavio lokalni tjednik Glas Podravine, u tjednu u kojemu je top-vijest bila podjela bonusa članovima Podravkine uprave za 2012. godinu usprkos tome što je kompanija poslovala s gubitkom. Nije isključeno kako je vijest o novoj tvornici tada preuranjeno puštena da bi se skrenula pozornost s bonusa.

Kreme i masti

Prema tim informacijama, investicija bi bila teška čak oko pola milijarde kuna i njome bi Belupo ukupne proizvodne kapacitete podignuo za trećinu, a kapcitete u proizvodnji krema i masti čak dva i pol puta. U tvornici bi radilo stotinjak ljudi. Njezina gradnja bila bi dovršena 2015. godine.

Prema neslužbenim informacijama, Podravkin Nadzorni odbor o investiciji će odlučiti na prvoj idućoj sjednici, možda još ove godine.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
10:26 17.12.2013.

Čovjek proba nešto napraviti, nešto dobro, i postavi temelje a onda netko ustane na lijevu nogu i pođe blatiti sve odreda. Pa kako čovjek može nešto napraviti kada mu se balast i oko ruku i oko vrata i nogu stavlja,, balast u vidu medijske diskreditacije. Nadjite mi pametnog suinvestitora za projekat koji se ovako mudro i za opću dobrobt napose za dobrobit Belupa priprema. Dakle smrdi smrdi užasno smrdi!

DU
Deleted user
20:06 17.12.2013.

To bi mogla biti jako dobra investicija. Narodu treba dosta krema i masti da se podmažu odgovarajući oboljeli organi, a kako ih ne bi trebali odstraniti kirurškim putem. Šalu na stanu. Konačno mało svjetlo u tunelu. Bravo Belupovci.

DU
Deleted user
20:14 17.12.2013.

Šteta da se od izgradnje nove tvornice 2000. godine do 2013 godine nije ništa dogodilo u smislu vlasništva, pa se za blagoslov mora dobiti od vlade. Ako postoji tržište, ako investicija nije promašena, ako postoje sredstva i ljudi na što se još mora čekati? Na otvaranju tvornice 2000. godine je bio predsjednikRH i neki članovi vlade - vidi sliku. Valjda se čeka na Karamarka da otvori tvornicu 2016 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije