Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIGAR 90.-91. Grad Zagreb financirat će gradnju spomen-doma u Rakitju, zemljište darovao MUP

Odlikovani specijalci

hrv-spec-txt.jpg
import
15.10.2005.
u 22:05

Polaganjem vijenaca i svečanim postrojavanjem pripadnika Udruge Tigar 90.-91. godina u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju jučer je obilježena 15. godišnjica osnutka Jedinice za posebne namjene Ministarstva unutarnjih poslova.

Uz pripadnike Udruge, vijence su na spomen-mjesto osnutka te postrojbe položili izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, predstavnici ministarstava obrane i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te predstavnici desetak udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Tom je prigodom načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Josip Lucić uime predsjednika Republike Stjepana Mesića odlikovao Jedinicu za posebne namjene Redom kneza Domagoja zbog doprinosa u Domovinskom ratu. Jedinica za posebne namjene bila je okosnica stvaranja gardijskih brigada i njena je zasluga za stvaranje države Hrvatske golema rekao je J. Lucić.

U Rakitju će se početi graditi i spomen-dom, što je inicirala Udruga Tigar 90.-91. godina, a gdje će se okupljati njeni članovi. Zemljište je darovalo Ministarstvo unutarnjih poslova na inicijativu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, a cijeli će projekt financijski pokriti Grad Zagreb.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije