Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preporuke hzjz-a

Odlazak u kino za vrijeme 'novog normalnog': Između posjetitelja slobodno mjesto, evidencija na ulazu

CineStar proglašen najboljim kinoprikazivačem u Europi
Foto: Duško Vlaović i Ivan Ivanišević
1/3
11.08.2020.
u 14:57

Preporučuje se i da posjetitelji izlaze jedan po jedan, počevši s onima koji su najbliže izlazu

Nakon pet mjeseci Bliz-CineStar otvara svoje dvorane u trgovačkim centrima, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke kako se ponašati prilikom odlaska u kino

Organizacija projekcija moguća je isključivo u dvoranama koje mogu udovoljiti tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati propisana fizička udaljenost prilikom ulaska, izlaska te kretanja i boravka u prostoru. Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, preporučuje se udaljenosti od 1,5 metra

Između pojedinih individualnih posjetitelja, odnosno skupina posjetitelja, ostavljat će se jedno slobodno sjedeće mjesto. Dakle, članovi obitelji moći će sjediti jedan do drugoga, no bit će za jedno sjedeće mjesto udaljeni od drugih posjetitelja. 

Preporučuje se i da posjetitelji izlaze jedan po jedan, počevši s onima koji su najbliže izlazu. Projekcije bi se trebale organizirati tako da ne započinju u isto vrijeme kako bi se smanjio broj ljudi koji su istovremeno u zajedničkom prostoru. 

Vodit će se evidencija posjetitelja, a za potrebe vođenja evidencije prikupljat će se osnovni podaci. 

Potiče se internetska prodaja ulaznica, a sve površine koje koristi veći broj osoba neophodno je dezinficirati prije početka i na kraju svake izvedbe i programa, a najmanje dvaput dnevno. 

Detaljnije upute pročitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba2
16:16 11.08.2020.

Kada ćemo početi prijavljivati odlazak na ispovijed i kako se moram ponašati u ispovjedaonici, moram li prijaviti i grijehe, ponašanje svećenika i izrečenu pokoru? Unaprijed hvala na odgovoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije