Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne postoji dovoljna dokumentacija

Odgođena ovrha nad boćalištem i starim vatrogasnim domom u Supetru

Supetar: Odgođena ovrha koja se jutros trebala provesti u sklopu nogometnog igrališta
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/7
16.05.2022.
u 10:41

Priložili smo pravomoćnu presudu, postupak su vodili Svpetrvs hoteli protiv NK Jadran i njima daje pravo da budu u posjedu obje čestice koje uključuju vatrogasni dom i boćalište – rekla je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra

Odgođene su ovrhe nad boćalištem i prostorijama starog vatrogasnog doma u Supetru, koje su trebale biti izvršene danas, odnosno prostori su, sukladno rješenju o provođenju ovrhe, trebali biti predani u posjed Svpetrvs hotelima.

- Ovrhe su danas odgođene. Ne postoji dovoljna dokumentacija koja bi potvrdila da se Svpetrvs hoteli dovedu u posjed. Sve vrijeme govorim da smo tu gdje jesmo radi nezakonite privatizacije. Rješenje Upravnog suda potvrđuje da je privatizacija na ovim česticama gdje je oduvijek bilo sportsko igralište bila nezakonita.

Tim upravnim rješenjem privatizacija je poništena, drugo tijelo je trebalo izdati novo rješenje. Kako se to nije dogodilo mi smo godinama vodili sporove. Imamo pravomoćno rješenje da Svpetrvs hoteli nisu vlasnici ovih čestica, oni su upisani temeljem privatizacije koja je, dokazano, bila nelegalna i nezakonita. Mi smo poduzeli daljnje postupke, danas smo tražili da se i ubuduće ovrha obustavi, odnosno da se prekine. Priložili smo pravomoćnu presudu, postupak su vodili Svpetrvs hoteli protiv NK Jadran i njima daje pravo da budu u posjedu obje čestice koje uključuju vatrogasni dom i boćalište – rekla je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra.

Dodala je kako je zadovoljna ishodom i napomenula kako se radi o kompliciranom predmetu o čemu govori da Svpetrvs hoteli, unatoč pravomoćnom rješenju o izvršenju ovrhe, nisu ušli u posjed.

Komentara 1

TA
Tarantula
12:16 16.05.2022.

Pokojni Franjo Tuđman nam je omogućio kvalitetnu privatizaciju, za kunu smo kupovali carstva vrijedna na stotine milijuna ali pod dugovima, obično dužni državi, Ali kada bi novi domoljub došao u posjed , država bi mu velikodušno otpisala dugove, a investitor umjesto pokretanja proizvodnje pokrenuo je čišćenje i parceliranje terena radi daljnje preprodaje vrijednoga zemljišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije