Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik oslobođen krivnje

Odbačene optužbe protiv Lordija: Nije zaklao četiri kokoši, šest ozlijedio, a 13 rastjerao

pas
Pixabay/Ilustracija
12.02.2023.
u 09:22

Njegov vlasnik kazao je kako se ne smatra krivim, jer je njegov Lordi niskog rasta i nikako ne bi mogao preskočiti ogradu susjedova dvorišta. Nije Lordija doveo na sud, ali je sudu predočio njegovu fotografiju te tako potkrijepio svoje argumente

Ogulinski mješanac Lordi nije zaklao četiri kokoši, šest ozlijedio a 13 ih rastjerao, utvrdio je tako Općinski sud u Ogulinu, pa je stoga njegov 57-godišnji vlasnik oslobođen krivnje, odnosno kršenja Zakona o zaštiti životinja. Kobni događaj zbio se 20. kolovoza 2020. godine u ranim jutarnjim satima, a ovih dana je stigla oslobađajuća presuda, javlja KA portal. Na poziv vlasnika peradi intervenirala je policija, Državni inspektorat je Lordija prijavio tužiteljstvu. Njegov vlasnik kazao je kako se ne smatra krivim, jer je njegov Lordi niskog rasta i nikako ne bi mogao preskočiti ogradu susjedova dvorišta.

Nije Lordija doveo na sud, ali je sudu predočio njegovu fotografiju te tako potkrijepio svoje argumente. Misli da je štetu najvjerojatnije počinila lisica. Također kaže da mu se vlasnik kokoši nikada nije obratio, no da od ranije nisu u dobrim odnosima.

Ispitana je državna inspektorica koja je intervenirala nakon poziva te je od PP Ogulin dobila podatke da je vlasnik Lordija držao bez nadzora te da je baš on nanio štetu kokošima, no nije izlazila na mjesto događaja kako bi utvrđivala štetu. Optužni prijedlog je podnijela na temelju dostavljenih informacija uz policije, te je samo utvrdila da je okrivljenik vlasnik osumnjičenoga psa.

Vlasnik kokoši kaže da mu je drugi susjed rekao da je nered napravio upravo Lordi. Na mjestu događaja je zatekao uginule kokoši, a u susjednom dvorištu je vidio Lordija na vezu. Taj susjed  odbio svjedočiti, odnosno iskoristio je blagodat, s obzirom da mu je okrivljeni bratić.

- Obzirom da okrivljeni u svojoj obrani poriče počinjenje prekršaja koji mu se stavlja na teret odnosno da bi držao bez nadzora svog psa na način koji ugrožava zdravlje životinja, da iz iskaza svjedokinje, voditeljice Ispostave državnog inspektorata u Ogulinu ne proizlazi da je neposredno utvrdila počinjenje prekršaja, niti iz iskaza ispitanog svjedoka proizlazi i da je isti bio nazočan događaju, odnosno nije nedvojbeno utvrđeno da bi pas okrivljenog ušao u dvorište i zaklao, ozlijedio i rastjerao njegove kokoši - utvrdio je Općinski sud u Ogulinu.

Video: Heroj vatrogasac spasio psa zaglavljenog u cijevima pod zemljom

Ključne riječi

Komentara 1

BA
bajaiva1
18:22 12.02.2023.

Nema li hrvatsko sudstvo drugih briga? Ili brigo moja ostani do zastare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije