Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće biti poskupljenja

Od utorka nove cijene goriva: Dobre vijesti za one koji voze na dizel

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
03.11.2023.
u 12:49

Benzin bi trebao ostati na 1,46 eura, a dizel pojeftiniti na 1,52 eura

Od 24. listopada, cijene goriva snižene su vladinom Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Te su cijene na snazi dva tjedna, odnosno do 6. studenoga, no RTL neslužbeno doznaje kako novih poskupljenja neće biti. Naime, cijena benzina trebala bi od idućeg utorka ostati ista, dok bi dizel trebao pojeftiniti za četiri centa po litri. Odnosno, benzin bi trebao ostati na 1,46 eura, a dizel pojeftiniti na 1,52 eura. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović ocijenio je, govoreći o cijenama goriva, početkom prošlog tjedna kako je teško prognozirati kako će se dalje kretati cijene s obzirom na nestabilnu geopolitičku situaciju.

"S obzirom na geopolitička kretanja i općenito na nestabilno vrijeme u kojem živimo, jako je teško dugoročno bilo što prognozirati. Trenutno su cijene stabilne, jedino što mogu garantirati da će Vlada i dalje čini sve kako bi imali cijene goriva koje su među najnižima u Europskoj uniji", poručio je tada.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Stradao vam je auto u poplavi? Evo što trebate napraviti, a što nikako ne smijete

Komentara 5

VO
volimnju
23:56 03.11.2023.

slabo je to. ništa

IV
Ivo123
09:32 04.11.2023.

Med i mlijeko ima da tece

SU
SULUD
07:27 04.11.2023.

Ajde da se dogovorimo da o cijenama goriva izvještavate samo u slučaju korekcije cijene preko 10% jer ovako kradete naše dragocjeno vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije