Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 50 POSTO

Skočile cijene u staračkim domovima, korisnici ljuti: 'Kako će se snaći oni koji nisu u mogućnosti'

Zagreb: Vlada isplaćuje božićnice za 830 tisuća umirovljenika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.01.2024.
u 08:52

Osim Šibenika, cijene su rasle i u Petrinji, Slavonskom Brodu, Sisku te u još nekolicini mjesta, i to za 50 posto, a prosječna mirovina je 509 eura

S 400 na 600 eura, toliko je skočila cijena mjesta u domu za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik od Nove godine. Uz to, prvi mjesec više nije 600 eura, već 750, a sve to tamošnje je korisnike i njihove naljutilo jer nisu dobili nikakvu najavu i upozorenje. 

- Mi ćemo se snaći, kao i uvijek. Međutim, što je s onima koji nisu u takvoj poziciji - ispričala je Helena Škrapić za Dnevnik Nove TV. Ravnatelj doma komentirao je kratko kako je do povećanja došlo jer su se u protekloj godini tri puta dizale plaće djelatnicima. 

Osim Šibenika, cijene su rasle i u Petrinji, Slavonskom Brodu, Sisku te u još nekolicini mjesta, i to za 50 posto. Sada se tako jednokrevetna soba plaća 540 eura, u Šibeniku 646,03, a u Slavonskom Brodu 515 eura. A na sve to, prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 509 eura.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Tradicionalni prijem SNV-a povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru

Komentara 10

MA
malosutra12
10:49 07.01.2024.

Pošteno je da rastu cijene u državnim staračkim domovima, jer su duplo i još više niže od privatnih, a svi mi plaćamo razliku i troškove. Malom postotku je dostupno u društvenim domovima osim privilegiranih i onih koji mogu platiti mitoo od 2.000 eura, kao u Čakovcu i drugdje.

DU
Deleted user
09:57 07.01.2024.

Davno već je ova država potonula u propast samo mi to nećemo da vjerujemo!

Avatar Crni labud
Crni labud
09:01 07.01.2024.

Što će AP reći na to? Da mirovine nisu nikad toliko skočile kao u njegovom mandatu. Neka mu netko objasni da nominalan rast nije isto što i realan i da su mirovine realno niže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije