Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojan Glavašević:

'Očekujem vijenac i za nestale vukovarske Srbe'

Bojan Glavašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.08.2020.
u 22:30

Što se Vukovara tiče, volio bih da potpredsjednik Boris Milošević bude u Koloni sjećanja, kazao je Glavašević.

Bojan Glavašević saborski zastupnik stranke Možemo! odgovorio je na tri aktualna pitanja.

1. Tražili ste privremenu blokadu Srbije na putu za EU zapitavši se “kako razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji Šljivančanina naziva prijateljem”. Mislite li da ima izgleda se Beogradu privremeno zaustavi put u EU dok je Vučić na vlasti?

Teško. Ali postoje stvari koje možemo raditi dok čekamo da na čelo Srbije dođe netko s kim ćemo moći razgovarati. Možemo prema Srbiji voditi dugoročnu, održivu politiku koja nije temeljena na skupljanju sitnih dnevnopolitičkih poena i nacionalizmu. Moramo biti zainteresirani za ono što se u Srbiji zbiva jer nas se naše susjedstvo itekako tiče i odražava se na našu zemlju. I ono najvažnije: nikad, ali baš nikad ne smijemo zaboraviti da između građana i režima koji u njihovo ime govori ne postoji znak jednakosti.

2. Kako komentirate odlazak Borisa Miloševića na obilježavanje proslave 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja? Očekujete li da će Milošević ili Pupovac doći na komemoraciju u Vukovar i pokloniti se žrtvama?

Mislim da je to bio velik i važan iskorak prema pomirenju, baš kao i odlazak Tome Medveda u Grubore. Što se Vukovara tiče, volio bih da potpredsjednik Boris Milošević bude u Koloni sjećanja. Isto bih tako volio vidjeti da premijer Andrej Plenković s Borisom Miloševićem na Dunavu položi vijenac za vukovarske Srbe koji su nestali ili ubijeni u Vukovaru.

3. Izašli ste iz SDP-a, je li vam žao? Kao nezavisni saborski zastupnik na listi zeleno-lijeve koalicije Možemo, ponovno ste izabrani u Sabor. Hoćete li ostati neovisni?

Nemam za čime žaliti. SDP ima svoj put, i ja im na tom putu želim sreću. Moj je put već dvije godine usmjeren na nove snage na našoj političkoj sceni, i s mojim suborkinjama i suborcima iz zeleno-lijeve koalicije osjećam se jako dobro. Imamo svoje sličnosti, na kojima smo utemeljili koaliciju. Imamo i različitosti, njih poštujemo jedni kod drugih. Ali dišemo i radimo timski i jako smo fokusirani na dobre, održive i progresivne politike za budućnost. 

Ključne riječi

Komentara 79

Avatar Observer
Observer
23:00 16.08.2020.

Ti bi polagao vijenac ubojicama vlastitog oca?

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
22:50 16.08.2020.

Ja očekujem u Vukovaru vijneac za svaku srušenu kuću i ulicu te za svako dijete koje je poginulo od 1,5milijuna srbijanskih granata.

LI
Linomedo
23:18 16.08.2020.

Otac bi ga se sramio da je živ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije