Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović:

'Očekujem od članica EU da što prije ratificiraju ugovor RH i EU'

josipović, turk, gašparovič
AFP/PIXSELL
13.04.2012.
u 15:14

Predsjednik Ivo Josipović na konferenciji o globalnoj sigurnosti u Bratislavi.

Predsjednik Ivo Josipović, sudjelujući na 7. godišnjem svjetskom sigurnosnom forumu GLOBSEC 2012. u Bratislavi, zahvalio je kolegi Ivanu Gašparoviču što je njegova zemlja prva članica EU koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor te dodao da i od drugih članica očekuje da to učine što prije, prenosi HRT.

– Činjenica da je Hrvatska završila pristupne pregovore u vrijeme najteže krize u Europi pokazuje njezinu vitalnost koja bi trebala pokretati daljnje proširenje EU na regiju – izjavio je Josipović u Bratislavi.

Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluju šefovi država, ministri vanjskih poslova i obrane zemalja srednje Europe i NATO-saveza, a održava se uoči svibanjskog summita NATO-a u Chicagu. Sudionici raspravljaju o euroatlantskoj budućnosti jugoistočne Europe, europskoj dužničkoj krizi i ostalim globalnim sigurnosnim i političkim pitanjima.

Uz predsjednika Josipovića, na posebnom panelu "Budućnost Europe i transatlantska suradnja" sudjelovali su i slovenski predsjednik Danilo Türk i slovački predsjednik Ivan Gašparović. Na konferenciji su izložili stajališta svojih zemalja u euroatlantskoj sigurnosnoj strukturi te naglasili suradnju u okviru srednje Europe. Sva trojica visokih dužnosnika smatraju da se udruženim kapacitetima, međusobnom potporom u zajedničkim integracijama i formuliranjem zajedničkih interesa može ojačati glas srednje Europe u europskim i transatlantskim savezima.

Na marginama konferencije, predsjednik Josipović održat će radne sastanke s predsjednikom Slovačke Ivanom Gašparovićem i slovačkim ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Komentara 4

KV
kvatrić
15:40 13.04.2012.

Zapelo ratificiranje? Ma ajde... Jedino što ćemo mi ratificirati je 3. Jugoslavija. Stjepan Radić je davno postavio dijagnozu i od tada se ništa nije promijenilo. Guske u magli ostaju guske u magli.

CH
chemica
15:43 13.04.2012.

Što se prije ratificira ugovor, to će prije početi pristizati EU milijarde. One su nam jedini spas u ovom tragičnom trenutku naše povijesti.

Avatar deziderij
deziderij
07:30 14.04.2012.

Evo svete vodice, jednog od egzekutora takozvane banana države Hrvatske, s drugim dvojcem istih nazora. Baš krasna trojka, nasmiješenih i sretnih faca. Pljuc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije