Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na sveticama

Obrana tvrdi da Igor Loborec nije jurio više od 80 km/h

Igor Loborec
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
14.05.2015.
u 17:00

Branitelj optuženog Igora Loborca nije se složio s čitanjem iskaza svjedoka pa će neke od njih morati ponovo saslušavati

– Ne smatram se krivim – izjasnio se Igor Loborec kojem je jučer na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo ponovljeno suđenje zbog teške prometne nesreće na zagrebačkim Sveticama u prosincu 2012. kada su poginuli Dario Puljić i njegov osmogodišnji sin Patrik.

Na prvome suđenju Loborec je dobio četiri godine zatvora jer je, vozeći toyotu brzinom većom od dopuštene, pokušavajući izbjeći kamion izgubio nadzor te na mjestu usmrtio pješake. No tu je presudu viši sud po službenoj dužnosti ukinuo, a Loborčev se novi branitelj jučer nije složio s čitanjem iskaza svjedoka nesreće pa će neki od njih biti ponovo saslušani. Loborčeva obrana spori i da se kretao brzinom većom od 80 km/h pa će se na sud ponovo pozvati i sudski vještak. Predložena je i rekonstrukcija nesreće, a sutkinja će o tom prijedlogu obrane odlučiti naknadno.

Postupak je vođen i protiv vozača kamiona Stjepana Brdarića, no on je u međuvremenu umro.

>>Vozač Igor Loborec: Da mogu, svoj bih život dao za ova dva izgubljena

>>Vozač Toyote Igor Loborec u bolnici, doživio je psihički slom

Komentara 2

DU
Deleted user
17:18 14.05.2015.

Ne osjeca se kriv? Naravno, hrvatski sindrom..a presude se ukidaju po sluzbenoj dužnosti. Itako u nedogled ljudi ginu jer se juri bahato. Bravo hr pravosuđu gdje u zatvoru mos zavrsiti samo ako si nevin.

GO
gogs0302
18:11 14.05.2015.

Usmrtio je 2 osobe, uništio njihove obitelji i ne osjeća se kriv? Zatvora se ne mora bojati, jer zna se kakve su presude za vozače/naročito bogate i moćne/ koji su nekoj osobi oduzele pravo na život. Npr.Mačešić/one2play/, Lovrićka, Horvatinčić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije