Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć župljana

Obnavlja se crkva sv. Matije Magdalene u Sunji

crkva
Dražen Prša/VLM
10.05.2010.
u 10:09

- Morali smo nešto poduzeti kako bismo našu crkvu spasili od propadanja. Tako smo uz pomoć župljana skinuli žbuku sa zidova u unutrašnjosti crkve, ali i izvana - kaže župnik Pinjuh.

SUNJA – Župnik sunjski Božo Pinjuh uz pomoć župljana pokrenuo je obnovu i sanaciju župne crkve sv. Marije Magdalene u Sunji.

Kako je crkva tijekom Domovinskog rata pretrpjela teška oštećenja, djelomično se obnovila, no vlaga je i dalje uništavala taj vrijedan spomenik kulture.

- Morali smo nešto poduzeti kako bi našu crkvu spasili od propadanja. Uz pomoć župljana, njih 150, skinuli smo žbuku sa zidova u unutrašnjosti crkve, ali i izvana - objašnjava župnik Pinjuh i dodaje da za tri tjedna slijede poslovi injektiranja, odnosno isušivanja, koji će biti povjereni zagrebačkoj tvrtki Veselčić.

Vrijednost radova iznosi oko 400.000 kuna, a najveći dio osiguralo je Ministarstvo kulture.

- Za godinu dana planiramo ožbukati crkvu, što će se obavljati po strogo određenim zahtjevima struke, uvažavajući povijesno-kulturne vrijednosti. Kad sve bude završeno, nadam se da će župljani biti ponosni na svoju crkvu - kaže Pinjuh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije