Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarajevo

Obljetnica 20 godina letenja na liniji Zagreb - Sarajevo

Croatia Airlines
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
19.10.2016.
u 16:53

Croatia Airlines je bila prva avio kompanija koja je sletila na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon rata

Croatia Airlines u sarajevskoj zračnoj luci obilježila je 20. obljetnicu kontinuiranog letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb-Sarajevo. U kolovozu 1996. godine bio je prvi let na toj liniji, a ujedno je i CA bio prvi europski i svjetski avioprijevoznik koji je sletio u obnovljenu sarajevsku zračnu luku, čime ju je i ponovno otvorio za civilni zračni promet.

- Iznimno smo ponosni što je naš zrakoplov ATR42 prvi sletio u sarajevsku zračnu luku prije 20 godina. U tom razdoblju na liniji Zagreb-Sarajevo u zrakoplovima Croatie Airlines prevezeno je gotovo milijun putnika. Tržište BiH važno je regionalno tržište za našu tvrtku i u nadolazećem zimskom redu letenja i dalje ćemo povezivati Sarajevo i Zagreb - rekao je Krešimir Kučko, predsjednik uprave Croatie Airlines.

- Croatia Airlines je jedna od naših najznačajnijih poslovnih partnera. Ponosni smo što ove godine dočekujemo 800.000-og putnika, čime ćemo oboriti još jedan vlastiti rekord. Aerodrom Sarajevo kontinuirano radi na realizaciji ambicioznih razvojnih projekata, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge korisnicima i partnerima, među kojima je i Croatia Airlines - rekao je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko istaknuo je kako je riječ o značajnom datumu za Sarajevo. Svoje čestitke izrazio je i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio te dodao kako je to znak važnosti Hrvatske prema BiH i obrnuto, te kako je Hrvatska time pokazala da joj je bitna stabilnost BiH.

Iz Sarajeva u Zagreb tjedno je na raspolaganju 13 frekvencija.  Od kraja listopada ove godine takva će se dinamika nastaviti i u zimskom redu letenja. 

>> Czech Airlines uvodi redovnu liniju Zagreb – Skoplje

Komentara 1

UH
UHROAP2
20:58 19.10.2016.

vidim da je cijena karte prava sitnica!! za tu lovu odem u london na cevape :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije