Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA 3800 METARA DUBINE

Objavljena dramatična snimka iz podmornice Titan, pilot izgubio kontrolu: Ne znam što se događa...

Nestala turistička podmornica koja istražuje olupinu Titanica
Foto: OceanGate Expeditions via Bestim
1/6
07.07.2023.
u 18:17

Podmornica se počela nekontrolirano vrtjeti u krug te se nije mogla kretati naprijed-natrag. Jedna se putnica držala rukama za glavu dok su drugi putnici čekali pomoć s matičnog broda.

Objavljena je snimka dramatičnog trenutka iz podmornice Titan koja je prošli mjesec implodirala na putu prema olupini Titanica, a pet članova posade izgubilo je život. Naime, pilot podmornice izgubio je kontrolu nad njom u jednoj od prethodnih misija te se počeo okretati za 360 stupnjeva dok su prestravljeni putnici čekali pomoć. 

Pet putnika bilo je 300 metara od olupine Titanika tijekom misije prošle godine kada je pilot Scott Griffith rekao 'Imamo problem'. Riječi su to koje nitko nije želio čuti na 3800 metara dubine. 

Snimka iz unutrašnjosti podmornice, snimljena kao dio BBC-jevog dokumentarca iz 2022., prikazuje tjeskobnu posadu kako sluša Griffitha dok im govori da nešto nije u redu s Titanovim potisnicima, piše Daily Mail.

VEZANI ČLANCI: 

Podmornica se počela nekontrolirano vrtjeti u krug te se nije mogla kretati naprijed-natrag. Jedna se putnica držala rukama za glavu dok su drugi putnici čekali pomoć s matičnog broda. 

- Ne znam što se događa, osjećam se kao... da ne znam što se događa. Nešto nije u redu s potisnicima - govorio je pilot podmornice. 

- Pomislila sam da je kraj, da nećemo uspjeti. Ne možemo ići nigdje nego se vrtjeti u krug - rekla je putnica Renata Rojas za BBC. Posada je čekala na dnu oceana dok je izvršni direktor OceanGatea Stockton Rush tražio rješenje problema. Na kraju je pomogao posadi da reprogramira kontroler koji upravlja plovilom te je uspio preuzeti kontrolu nad podmornicom.

Video nekontrolirane vrtnje podmornice možete pogledati ovdje. 

VIDEO Teta mladića (19) koji je poginuo u podmornici: 'Bio je prestravljen. Nije htio ići, ali je udovoljio ocu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije