Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ PRIJEDLOG U TRENUCIMA PANIKE

Titan je 2021. tijekom ekspedicije skoro ostalo zarobljen na dnu oceana: 'Rekao nam je da odspavamo'

Nestala turistička podmornica koja istražuje olupinu Titanica
Foto: OceanGate Expeditions via Bestim
1/5
05.07.2023.
u 13:34

Polovica posade, uključujući Stocktona, pristala je na to da prenoće na dnu oceana, no druga polovica nije se s time složila

Muškarac koji je bio putnik podmornice Titan ispričao je svoje iskustvo tijekom zarona do Titanika 2021. godine. Naime, baterija podmornice Titan ispraznila se kada je ekspedicija došla u blizinu olupine Titanika na dnu oceana. 

Jaden Pan, snimatelj koji je bio na toj ekspediciji, prisjetio se tog zastrašujućeg trenutka, ali i onoga što je zada izvršni direktor OceanGatea c predložio putnicima.  Rush je rekao putnicima da se moraju vratiti na površinu iako nisu još bili vidjeli olupinu Titanika već su bili na 200-tinjak metara od nje. 

- Prvo sam mislio da se šali jer smo bili više od dva sata u našoj ekspediciji i tako blizu dna - ispričao je Pan za BBC, piše Daily Mail. 

GALERIJA Putnici koji su poginuli na podmornici Titan: Milijarder, jedan biznismen je poveo i sina

Nestala turistička podmornica koja istražuje olupinu Titanica
1/6

VEZANI ČLANCI: 

- Potom nam je objasnio da se jedna baterija istrošila i da imamo problema s korištenjem elektronskih kapi za utege pa će nam biti teško vratiti se na površinu - rekao je Pan. Dok je Rush pokušavao riješiti problem, putnicima je rekao da odspavaju. Polovica posade, uključujući Stocktona, pristala je na to da prenoće na dnu oceana, no druga polovica nije se s time složila.  Rush je na kraju uspio upotrijebiti hidrauliku i spustiti uteg pa se podmornica sigurno vratila na brod. 

Podsjetimo, podmornica Titan implodirala je tijekom putovanja do olupine Titanika koja se nalazi na 3800 metara dubine. Bespilotni podmorski robot poslan s kanadskog broda otkrio je olupinu podmornice na oko 488 metara od pramca olupine Titanica, četiri kilometra ispod površine. U podmornici je bilo pet osoba, britanski milijarder  Hamish Harding,  pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Sulejman te francuski oceanograf Paul-Henry Nargeolet i Stockton Rush, osnivač OceanGatea.

VIDEO Teta mladića (19) koji je poginuo u podmornici: 'Bio je prestravljen. Nije htio ići, ali je udovoljio ocu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije