Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz epidemiološke mjere

Obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije. Banožić: 'Nastavlja se s razvojem gospodarstva'

Obilježen Dan Vukovarsko - srijemske županije
11.11.2020.
u 13:43

Dan Vukovarsko – srijemske županije uveličao je i ministar obrane Mario Banožić koji je u svome govoru kazao kako je najistočnija hrvatska županija u fokusu djelovanja i sadašnje Vlade.

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i potom svečanom sjednicom županijske Skupštine, na kojoj su zaslužnima dodijeljene županijske nagrade i priznanja, u Vukovaru je danas obilježen Dan Vukovarsko - srijemske županije.

Nagrada za životno djelo za izvanredna postignuća u području obrazovanja i sporta uručena je Stipi Tomiću koji je nedavno umirovljen kao višegodišnji ravnatelj Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Za izvanredna dostignuća u području tjelesne i zdravstvene kulture i sporta nagradom za životno djelo nagrađen i Josip Petrinović iz Vinkovaca. Uručene su i Nagrada te Povelja Vukovarsko-srijemske županije.

- U borbi protiv pandemije koronavirusa uzor nam mora biti grad Vukovar i njegovi branitelji koji su hrabro branili taj grad u jesen 1991. godine i nisu ustuknuli pred jačim neprijateljem da bi na kraju izvojevali pobjedu, rekao je predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković pozivaju sve građane na jedinstvo i zajedništvo u borbi protiv pandemije koja nam je svima promijenila i poremetila životne navike i tokove.

Okupljenima u Hrvatskom domu, gdje je sve organizirano sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić kazao je kako je unatoč pandemiji i teškoćama županija nastavila s realizacijom brojnih projekata te da ako se bude realiziralo ono što je ugovoreno u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem i dodatka 2. razvojnog sporazuma da će biti učinjena velika stvar.

- Očekujem pobjedu nad pandemijom i realizaciju svih naših projekta. Puno očekujem i od projekata iz poljoprivrede. Naša želja je i da Vinkovci ponovno postanu veliko željezničko središte čemu je preduvjet obnova pruge prema Zagrebu. Sve su to značajne i velike stvari ali i stvari koje se mogu realizirati u narednih četiri do pet godina, rekao je Galić.

Dan Vukovarsko – srijemske županije uveličao je i ministar obrane Mario Banožić koji je u svome govoru kazao kako je najistočnija hrvatska županija u fokusu djelovanja i sadašnje Vlade ta da će Vlada i njeni ministri sa svoje strane učiniti sve kako bi županija nastavila s razvojem gospodarstva.

- Jačanje poljoprivrede i stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta je imperativ svima nama. Uvjeren sam kao će ova Vlada i dalje podržavati razvojne projekte koji će na bolje promijeniti živote ljudi u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Po prvi puta su osigurana sredstva i nova pretpostavka u vidu 22 milijarde eura iz europskog proračuna u idućih sedam godina što je od izuzetnog značaja za Slavoniju, poljoprivredu i ruralni razvoj, rekao je Banožić.

Komentara 1

SI
sisavac
13:45 11.11.2020.

kad dan županije obilježavaš na groblju, onda je tvoja budućnost dosta duboko zakopana u zemlji, i sunce neće vidjeti jako dugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije