Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena Bore Nogala

Zaposlenica Grada vodit će DB Srebrnjak do natječaja

Boro Nogalo
Foto: Romana Kovačević Barišić
1/3
06.12.2019.
u 18:56

Nakon što je zaposlenica bolnice Lana Tambić Bukovac iz moralnih razloga odbila preuzeti Nogalovo mjesto, Upravno vijeće bolnice imenovalo je članicu Gradskog poglavarstva da vodi bolnicu Srebrnjak, kojoj je Grad Zagreb osnivač

Vršiteljicom dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak imenovana je dr. Ivana Đerek Dubravčić, pomoćnica u Gradskom uredu za zdravstvo Grada Zagreba. Imenovanje zaposlenice Grada, koja je u taj ured, prema neslužbenim informacijama, došla iz privatne tvrtke prije nešto više od godinu dana, trenutačni je vrhunac priče u smjeni dugogodišnjeg ravnatelja te bolnice, doc. dr. sc. Bore Nogala.

Pronašli brzo rješenje

Ovih dana, podsjetimo, smjena dr. Nogala s čela te zagrebačke bolnice javna je tema s nizom optužbi i upitnika. Podršku su dr. Nogalu dali i njegovi zaposlenici pa je tako dr. Lana Tambić Bukovac odbila biti v. d. ravnatelja, što je predložilo Upravno vijeće Srebrnjaka. U Gradu su stoga našli brzo rješenje u postavljanju svoje zaposlenice na privremenu funkciju, odnosno do raspisivanja natječaja za šefa Srebrnjaka.

Od pet članova Upravnog vijeća bolnice njih dvoje koji su zaposlenici ove bolnice, prof. dr. sc. Davor Plavec i Zrinka Kolak, bacc. med. techn., nisu podržali imenovanje Đerek Dubravčić, a glasovima predsjednice Upravnog vijeća, prof. dr. sc. Ane Stavljenić Rukavina, prof. dr. sc. Borisa Labara i mr. sc. Joze Miličevića imenovanje je prošlo. Danas je napravljena i primopredaja dužnosti, a neslužbeno se može čuti da će uskoro biti raspisan i natječaj za novog šefa bolnice koju je dr. Nogalo vodio posljednje 23 godine.

Grad Zagreb vlasnik bolnice

Ovu javnu smjenu i sve što ju je pratilo komentirao je ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić koji je, kako prenosi Hina, objasnio da Grad Zagreb kao vlasnik bolnice odlučuje o upravljačkim tijelima.

A je li bilo kakvih nezakonitosti u smjeni dr. Nogala, provjerit će, prenosi Hina, službe Ministarstva zdravstva.

Video: Nogalo se obratio javnosti

Komentara 8

LI
liliZG
12:46 06.12.2019.

nogalo se zamjerio bandiću i dobio nogu.

ŽO
žoržet
19:32 06.12.2019.

ako ima nešto u staroj latinskoj 'nomen est omen', baš me zanima bi li onda o 'čovjeku' nešto više rekao i naziv mjesta u kojem je stasao? mislim, bandoleros je ipak iz pogane vlake, da baš ne ulazimo ovime preveć u integritet i suverenitet susjedne republike... a kako je, uz ostalo, na neki način znakovit i 'core business' njegovoga glavnoga kuma i 'partnera', odnosno to smeće koje malo po malo za većinu postaje gorućim problemom k'o onaj superhik svojedobno ekipi alana forda, bilo bi zanimljivo znati bi li se i u tom težem slučaju pokazala točnom ona izreka starih latina da sličan sličnome godi? a još više hoće li se taj vonj uspjeti oprati 'manhattanom na savi' ili će 'institucije napokon odraditi svoje', pa da se turbofolk-pjevačica konačno, nakon pet godina sveopće patnje, primi pečenja kolača!?! ipak, sve nekako sumnjam da je svekoliki 'naš narod' u metropoli masovno sazrio do te mjere da na tzv. prazniku demokracije, parlamentarnim izborima u proljeće, pokaže da je pročitao obaveznu dječju literaturu, bajku 'car je gol'... kao što je to, npr., pred donedavno svemogućim 'gazdom' javno, dok su svi znali a šutjeli, pročitao dario juričan, sada jedan od rijetkih stvarno ozbiljnih predsjedničkih kandidata. skeptik sam i stoga se ipak u znak podrške i lojalnosti prema milanu bandiću 2 od srca odjavljujem s tradicionalnim nam pozdravom 'korupcija s nama!' i želim nam svima koliko nas ima od save do irske dugu mračnu noć, ako sami n-a-p-o-k-o-n nešto bolje ne zaslužimo.

RI
ribnjačar
14:01 06.12.2019.

nema ne zamjenjivih . bandiču ! odstupi ti prvi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije