Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftna mrlja

Obama treći put u Zaljevu, nafta BP-u i dalje bježi

Kad su Obami pripremali hranu, dobro su je prethodno omirisali
AFP
05.06.2010.
u 17:10

Na čišćenju i nadzoru mrlje radi 1900 brodova i 20 tisuća ljudi, odgovoio jer Obama u radijskom obraćanju Amerikancima na kritike o nedjelotvornosti.

Nafta i dalje kulja ispod poklopca kojim su havarirani izvor u četvrtak pokrili naftaši BP-a. Tvrde, tako hvataju 160 tisuća litara nafte na dan. Predsjednik Barack Obama treći je put posjetio Meksički zaljev da nadzire akcije koje je sam pokrenuo i razgovara sa sve ogorčenijim običnim ljudima.

Glavnina naftne mrlje tjerana vjetrovima i strujama polako se kreće prema istoku, a tako je putovao i Bush: od Venicea u delti do Pensacole koja već pripada Floridi. Mnogi strahuju da je pučinski dio naftne mrlje zahvatila matica struje koja uz obale Južne Amerike ulazi u Meksički zaljev i odatle naglo zavija te južno od Floride kao Golfska struja ulazi u Atlantik.

Predsjednik se zasad ne pača u BP-ove napore da zaustavi erupciju nafte, ali je u radijskom obraćanju Amerikancima jučer rekao da je država pokrenula dosad najveću akciju spašavanja kao odgovor na najveću ekološku katastrofu u povijesti SAD-a.

Na čišćenju i nadzoru mrlje radi 1900 brodova i 20 tisuća ljudi. Bio je to odgovor na kritike o neučinkovitosti.

Komentara 13

OB
-obrisani-
22:27 06.06.2010.

06.06.2010. u 19:29h pegaz je napisao/la: Zanima me nešto, možda propustih vidjeti taj podatak; da li je objavljen konkretan podatak o dubini bušotine? ____________________________ Dubina mora na tom mjestu je 5,000 feet-i( 1500 metara ) a dubina busotine je prko 30,000 feet-i( 10 km)

CE
cericzel
19:29 06.06.2010.

Zanima me nešto, možda propustih vidjeti taj podatak; da li je objavljen konkretan podatak o dubini bušotine?

VI
vitaszorcms
10:43 06.06.2010.

05.06.2010. u 21:19h Zoom je napisao/la: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Treba samo vidjeti tko su najveći dioničari i vlasnici BP i ostalih zapadnih naftnih multikorporacija,farmakoloških,biotehnoloških,kemijskih,medijskih,vojnih,financijskih itd.Moraš biti neinteligentan ili priglup da ti to ne bude jasno !! Bildberg na djelu !! Uvijek su su me nasmijavale \"Teorije zavjera\" !! Nikad nisam vjerovao u to ! Pa sam praktičan i vjerujem u Praksu zavjera jer zavjerenici nemaju vremena da teoretiziraju,već djeluju kontinuirano u praksi,na terenu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije