Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftna mrlja
Povratak na članak

Obama treći put u Zaljevu, nafta BP-u i dalje bježi

Na čišćenju i nadzoru mrlje radi 1900 brodova i 20 tisuća ljudi, odgovoio jer Obama u radijskom obraćanju Amerikancima na kritike o nedjelotvornosti.

Komentari 13

VI
vitaszorcms
10:43 06.06.2010.

05.06.2010. u 21:19h Zoom je napisao/la: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Treba samo vidjeti tko su najveći dioničari i vlasnici BP i ostalih zapadnih naftnih multikorporacija,farmakoloških,biotehnoloških,kemijskih,medijskih,vojnih,financijskih itd.Moraš biti neinteligentan ili priglup da ti to ne bude jasno !! Bildberg na djelu !! Uvijek su su me nasmijavale \"Teorije zavjera\" !! Nikad nisam vjerovao u to ! Pa sam praktičan i vjerujem u Praksu zavjera jer zavjerenici nemaju vremena da teoretiziraju,već djeluju kontinuirano u praksi,na terenu !!

VL
OB
-obrisani-
22:27 06.06.2010.

06.06.2010. u 19:29h pegaz je napisao/la: Zanima me nešto, možda propustih vidjeti taj podatak; da li je objavljen konkretan podatak o dubini bušotine? ____________________________ Dubina mora na tom mjestu je 5,000 feet-i( 1500 metara ) a dubina busotine je prko 30,000 feet-i( 10 km)

VL
CE
cericzel
19:29 06.06.2010.

Zanima me nešto, možda propustih vidjeti taj podatak; da li je objavljen konkretan podatak o dubini bušotine?

VL
OB
-obrisani-
20:19 05.06.2010.

Nešto je Obama zamukao u temi kako će BP natjerati da plati svu nastalu štetu. Vjerovatno se u startu malo zaigrao, nije provjerio čije je BP vlasništvo. Dakle, od nadoknade štete ljudima koji žive uz obalu i od mora (velikim dijelom Hrvati) ne preostaje ništa do bankrotiranje i/ili selidba. Ona druga šteta, učinjena moru, životu u njemu je svakako nenadoknadiva jer planktonima i ribama dolari ne znače ništa. Ovo izlijevanje nafte u more uzrokovano isključivo pohlepom u jednu ruku je i odgovor prirode na pohlepu kojom ju se maltretira sve intenzivnije.

VL
OB
-obrisani-
21:04 05.06.2010.

Crno zlato ili crna smrt ?????????????????????????????????????????????? Nafta je pristigla na bijele plaze Floride ,crne mrlje su posvuda. Za mjesec dva ocekujte \'dar \'iz Amerike (i britanske masonske kompanije BP) u Europi....... Jedna stvar mi nikako ne ide u tu mojumoju tupavu glavurdu.........Iz kojeg razloga ne upotrebjavaju BAKTERIJE koje probavljaju naftu. za 6 tjedana voda je cista. Te se bakterije industrijski proizvode . Kad nafte nestane bakterije uginu a i inace su potpuno bezopasne

VL
OB
-obrisani-
21:19 05.06.2010.

Kako si dosadan sa tim Zidovima na apsolutno svakoj temi. I tebe ovdje neki canaj smatraju inteligentnim. Ti si najjadniji moguci prazni jadnik ciji je mozak popunjen iskljlucivo mrznjom prema Zidovima. Zasto prema Zidovima jer su malobrojan i kulturan narod.od. Kad bi tako pisao o crncima ili muslimanima neko bite mogao potrazit ovako nesmetano lajes. Tako sve kukavice i beskicmenjaci nadju one koji se nemogu branit da laju na njih.

VL
OB
-obrisani-
03:01 06.06.2010.

Zoom ,nadji si sugovornika na tvojoj razini .Drugim rijecima ,odyebi....Stvarno nemam vremena za teske kretene kao sto si ti............................Srdacan pozdrav...

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
09:08 06.06.2010.

Meni je žao \"malih\" ljudi, ribara, trgovaca, ugostitelja koje je ova ekološka katastrofa pogodila i koja će ostati prisutna još desetljećima. A nadolazi sezona uragana najveća ikada dosad i to je opasnost i za poljoprivrednike i stotinama kilometara u unutrašnjost. Uvijek nastrada mali čovjek koji se bori za život i krpi kraj s krajem. Koga mi nije žao? Nije mi žao pohlepnih konglomerata i masonerije, koji su išli nepotrebnim ratovima u tuđe zemlje, a sada nafte na pretek imaju u vlastitom dvorištu.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
09:10 06.06.2010.

Marsijanac Tko bi napripravio tolike bakterije?

VL
MM
Mladen Miletić
09:37 06.06.2010.

Na čišćenju i nadzoru mrlje radi 1900 brodova i 20 tisuća ljudi. Bio je to odgovor na kritike o neučinkovitosti. Izgleda da je to daleko bolji biznis nego samo isisavanje nafte i da to netko zna i shvatio je. Živii Bin Laden je bolji nego mrtav stalno ga loviš financiraju te na terenu si i ubijaš ostale \" koji se poslje zovu teritorijalisti\" A naivni civili financiraju financiraju skoro milon vojnika da ga ganjaju godinama decenijama ! Tako če biti i sa rupom glupom biznis za brodove i mnoge druge...

VL
OB
-obrisani-
10:44 06.06.2010.

BP neće platiti ni jedan jedini cent za nastalu štetu. To je valjda svakomu jasno. Ako dođe do kakvih pozitivno riješenih odštetnih zahtjeva, sve do centa/lipe/penny/pare/ platit će potrošači kroz povećanu cijenu - odnosno, ti, ja, on....

VL
VI
vitaszorcms
10:50 06.06.2010.

Kad iza BP ne bi stajali Rotschild&co. bilo bi normalno,da se BP rasformira i rasproda,a imovinom da se naplate sve štete koje su počinili iako je ta šteta nenaplativa.Govori se o nekakvim milijardama USD,a to je smiješno !! 100 milijardi USD nije dovoljno da se pokrije nepopravljiva šteta koja ne samo da će zahvatiti biljni i životinjski svijet na moru već če se prenijeti i na kopno.Posrednu štetu možemo očekivati i u Jadranu.Masonska gamad je najveća prijetnja ljudskom rodu.Naša civilizacije nikad nije bila na takvim iskušenjima kao za vrijeme ove udružene zločinačke organizacije.

VL
JU
Jurek
11:59 06.06.2010.

Možda će sad početi razmišljati o alternativnom gorivu, ili možda još ne ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.