Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica 11. rujna

Obama: Nastavljamo jer se kao Amerikanci nikada ne predajemo strahu

11. rujna obljetnica
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
11.09.2014.
u 17:48

Američki predsjednik Barack Obama tim je povodom u četvrtak prisustvovao ceremoniji u Pentagonu u koji se 2001. zabio jedan od otetih aviona.

U SAD-u se danas obilježava 13. obljetnica 11. rujna, javljaju svjetski mediji.

Američki predsjednik Barack Obama tim je povodom u četvrtak nazočio ceremoniji u Pentagonu u koji se 2001. zabio jedan od aviona koje su oteli pripadnici Al-Qa’ide, pri čemu su poginule 184 osobe.

Obama je na ceremoniji izjavio da trinaest godina nakon što su Al-Qa’idini militanti upotrijebili četiri oteta aviona za napad na SAD, država opstaje bez straha, javlja Reuters.

– Nastavljamo jer se kao Amerikanci nikada ne predajemo strahu. Trinaest godina nakon što su se mali i mržnjom ispunjeni umovi urotili kako bi nas slomili, Amerika stoji visoka i ponosna. Vođeni vrijednostima koje nas održavaju, rast ćemo samo jači – rekao je Obama.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

(Foto:Reuters/Pixsell)

Podsjetimo, 11. rujna 2001. pripadnici Al-Qa’ide oteli su četiri zrakoplova. Dva aviona zabila su se u tornjeve World Trade Centera u New Yorku, jedan se zabio u Pentagon, a četvrti avion srušio se u polje u Shanksvilleu u Pennsylvaniji. Poginulo je gotovo 3000 ljudi.

Ranije danas američki predsjednik i njegovo osoblje počast stradalima 11. rujna odali su trenutkom šutnje na južnom travnjaku Bijele kuće. Ceremonija je počela u 8 i 46 ujutro po tamošnjem vremenu. U toj minuti, naime, prvi od otetih aviona udario je prije 13 godina u toranj WTC-a, javlja USA Today.

Ceremonije su održane u New Yorku i u Pennsylvaniji, javlja BBC. U New Yorku je ceremonija održana u novom nacionalnom muzeju 11. rujna.

>> Clinton pola dana prije napada na WTC: Mogao sam ubiti Osamu bin Ladena

>> 'Stvorit ćemo koaliciju koja će uništiti Islamsku državu!'

Komentara 61

Avatar Alfons_x
Alfons_x
22:34 11.09.2014.

Prisjetimo se još jednom najveće laži 21-og stoljeća, koja i da se ponovi 1000x biti će i dalje samo - laž. Dakle neću ulaziti u "teorije zavjere" koje se uglavnom pokažu da nisu zavjera, nego ću postaviti par pitanja zaa one obožavatelje ovakve amerike. Da li je doista američka protuzračna obrana toliko nesposobna da im civilni zrakoplovi mogu satima letjeti mimo kursa, čak i prema Pentagonu iznad koga je svaki zračni promet zabranjen, bez da ih presretnu.Dakle ukoliko je to točno znači kako amerika nije sila kakvom se prikazuje i što bi tek bilo da ruske rakete polete, ili ako je ipak sila to onda znači kako su sve znali i namjerno pustili da se scenarij odigra... Drugo pitanje - navodno iza napada stoji Al Qaida i Osama (inače obitelj bush i binladen su prijatelji, više puta ih je ugostio na svome ranču) koji je skriven u Afganistanu, kakve veze je imao Irak sa svim time i zašto je napadnut pod lažnom izlikom za što nitko nije nikada odgovarao? (usput - na obnovi Iraka novce zarađuje mega kompanija iz S. Arabije čiji je vlasnik, pogađate? Obitelj bin laden.

TA
tarzan
20:21 11.09.2014.

Pa započeli ste taj kaos naravno da sad morate nastavit nećete valjda zapalit vatru pa bižat sad kad pola Azije gori

GV
golub Vaso
21:58 11.09.2014.

Nastavljaju podržavati terorizam, ona IS je puna američkog oružja, a nažalost u hrvatskog. Onda će mi netko reći da je to slučajnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije