Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU ŠTAKORI

Obama je muslimanski terorist, gangster, bandit i gay

plakat iz Colorada
AFP
15.10.2010.
u 14:46

U Grand Junctionu u Coloradu osvanuo je blago rečeno neumjeren politički jumbo-plakat rađen po specifikacijama za anonimnog naručitelja; na plakatu su sve moguće optužbe protiv Baracka Obame, ma koliko bile čak i međusobno suprotstavljene.

Nepoznati naručitelj koji je od crtača Paula Snovera naručio karikaturu za jumbo-plakat nije mogao odlučiti što bi mu kod Obame najviše smetalo, jesu li to optužbe da je musliman (i time, što se kod krajnje desnice bezuvjetno poistovjećuje, terorist i bombaš samoubojica), ili je gangster, ili Meksikanac, ili homoseksualac urešen za Pride paradu, pa je američki predsjednik narisan u sva ta četiri oblika, a svi oni na stolu drže iste tri karte – sve šestice, što bi valjda trebalo značiti i da je Barack Obama sotonist ili antikrist. S lijeve i desne strane crteža su dva strvinara, na jednom piše "Soroš" a na drugom "UN", a u dnu crteža je čopor štakora na kojima su nazivi svih institucija koje bi američka desnica ukinula: "trial lawyers" (parnični odvjetnici), IRS (Internal Revenue Service, porezna služba), the Fed (Federal Reserve Bank, narodna banka SAD-a), EPA (Environmental Protection Agency, tijelo za zaštitu okoliša). Sve to pod naslovom "Glasujte za demokRATe (rat = štakor) i uključite se u igru".

Premda crtač Snover kaže da bi, da se njega pitalo, isto tako uključio republikance u tu porugu, nađeni su brojni njegovi postovi na internetu u kojima se izražava kao vrlo rabidni "čajankar"; izjavio je da nije ovlašten priopćiti tko mu je naručio tu ilustraciju. Obje strane političkog spektra negativno su reagirale na plakat kojim je izraženo krajnje nepoštivanje prema predsjedniku SAD-a: predsjednica okružnog ogranka Demokratske stranke Martelle Daniels rekla je da je plakat "rasistički, homofobičan i pokazuje nedostatak poštovanja vrhovnog zapovjednika", dok je šef lokalnih republikanaca Chuck Pabst rekao da je "djetinjast".

Komentara 15

OB
-obrisani-
10:43 16.10.2010.

Americki sistem je temeljen tko vise ugrabi na mapi za Ameriku je veci Amerikanac.

KA
karlovcankica
15:11 15.10.2010.

hahaha..sto drugo nego se na to nasmijati, tako nesto moze samo bolesno bice naruciti, a jos bolesnije bice nacrtati..bolesni republikanci.

OB
-obrisani-
19:40 15.10.2010.

Dobro, nije fulao za Sorosa i UN. Obama se sam okružio Sorosevim prijateljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije