Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obamina azijska turneja

Obama iz Seula pozvao Sjevernu Koreju na nastavak pregovora

barack obama
AFP
19.11.2009.
u 10:40

Obama je izjavio kako bi za narod Sjeverne Koreje bilo dobro da ponovno postane dio međunarodne zajednice. Zauzvrat su dvojica čelnika ponudila Sjevernoj Koreji snažnu ekonomsku pomoć.

Američki predsjednik Barack Obama i njegov južnokorejski kolega Lee Myung-bak pozvali su za Obamina posjeta Seulu Sjevernu Koreju da se što prije vrati međunarodnim pregovorima o nuklearnom naoružanju, piše BBC.

Zauzvrat su dvojica čelnika ponudila Sjevernoj Koreji snažnu ekonomsku pomoć. Obama je tom prilikom izjavio kako bi za narod Sjeverne Koreje bilo dobro da ponovno postane dio međunarodne zajednice.

Južna Koreja posljednja je postaja Obamine azijske turneje na kojoj je posjetio Japan, Singapur i Kinu. Dvojica predsjednika također su se složila kako treba napraviti napredak u sporazumu o slobodnoj trgovini koji su dvije zemlje potpisale još prije dvije godine, no još nije ratificiran.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
12:22 19.11.2009.

Zauzvrat su dvojica čelnika-čelavih ponudila Sjevernoj Koreji snažnu ekonomsku pomoć. Mnogo krumpira te nešto salate i kupusa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije