Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo Selo Rok

Otkriveno spomen-oblježje poginulom branitelju Zlatku Ovčaru

Zlatko Ovčar
Foto: Grad Čakovec
25.06.2017.
u 15:53

Poginuo je 8. listopada 1991. godine prilikom zračnog napada u Starom Grabovcu u dobi od 20 godina

U Novom Selu Rok pokraj Čakovca otkriveno je danas na Dan državnosti spomen-obilježje poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Ovčaru

Kao policajac u obranu domovine dragovoljno se uključio u kolovozu 1991. godine, bio je pripadnik 6. bojne 1. gardijske brigade Tigrovi i sudjelovao je u borbama na području Nove Gradiške i Novske. Poginuo je 8. listopada 1991. godine prilikom zračnog napada u Starom Grabovcu u dobi od 20 godina.

Izaslanik  ministra  branitelja na svečanom otkrivanju spomen-obilježja bio je Đuro Glogoški, koji je rekao da ga žalosti što mladi danas odlaze iz Hrvatske. Jedinstvom  kakvo  smo imali u Domovinskom ratu danas trebamo, dodao je, graditi zemlju kako bi se u njoj mogli normalno živjeti i raditi.

Spomenik su otkrili roditelji poginulog branitelja, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su dali članovi njegove obitelji. izaslanstva Ministarstva  branitelja, Grada Čakovca,  Međimurske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, PU međimurske i brojni mještani Novog Sela Rok.

Komentara 3

DU
Deleted user
16:27 25.06.2017.

Neka ti je vječna slava i hvala i svjetlost vječna svijetlila ti!

NO
nogogaz
19:28 25.06.2017.

Po prezimenu sudeći i srbi su se borili i ginuli za ljepu našu! Hvala svima koji se još borite protiv političko nasilje i nasilje kapitala koje nas tjera u "đermanij". Sve je više gladi, siromaštva i nesreće u toj zemlji! Zašto se zlatko borio?ista su pitanja postavljali sebi partizani poslje 2WW.

SU
subara
18:23 25.06.2017.

nije mi jasno zsto ovdje pominju odlazak mladih. nemamo mi sto tu traziti kada oni sami svojom politikom tjeraju ljude. kupe samo sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije