Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGI POTRES

Novo podrhtavanje tla u Hrvatskoj: 'Grozan osjećaj, užas'

Potres kod Zagreba
EMSC
04.01.2024.
u 23:17

Potres se dogodio 48 kilometara jugoistočno od Zagreba i 6 kilometara od Siska u smjeru zapad-jugozapad

U četvrtak navečer, u 22:47, zabilježen je blagi potres u blizini Zagreba, prema informacijama Europskog seizmološkog centra. Magnituda potresa iznosila je 1,7, a epicentar se nalazio na dubini od 4 km.

Potres se dogodio 48 kilometara jugoistočno od Zagreba i 6 kilometara od Siska u smjeru zapad-jugozapad. Stanovnici Zagreba i okolnih područja osjetili su kratkotrajno podrhtavanje tla, no izvješća o eventualnim štetama nisu pristigla.

"Grozan osjećaj, užas", "Lagano podhrtavanje", "Samo zvuk, ništa strašno, osjetili smo mi i gore", "Buka i oštar trzaj", "Zvuk i jača vibracija", pišu korisnici EMSC-a koji su osjetili potres.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Japanski spasioci u utrci s vremenom: Uskoro prolaze ključna 72 sata nakon potresa

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
03:35 05.01.2024.

Epicentar je mjesto na površini zemljine kore na kojem je najizraženiji rušilački efekt potresa. U dubini zemljine kore nalazi se hipocentar ili žarište potresa. To je mjesto gdje je došlo do pucanja prethodno napetih slojeva različitih geoloških ploča koje se sudaraju. Zbog geološkog sastava zemljine kore i različitog širenja valova potresa kroz geološke slojeve hipocentar nije nužno mjesto izravno ispod epicentra.

LI
lily
23:22 04.01.2024.

Nikad kraja tim potresima. Užas...

ZL
Zlatnidelirij76977
11:54 05.01.2024.

Najviše ovisi o dubini na kojoj se potres događa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije