Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mike Pence

Novi udarac za Trumpa: Bivši lojalni suradnik neće ga podržati na izborima

FILE PHOTO: Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump holds rally in Richmond
Foto: Jay Paul/REUTERS
1/5
16.03.2024.
u 00:20

"Nikoga ne bi trebalo iznenaditi to što ove godine neću podržati Donalda Trumpa", izjavio je Pence za Fox News.

Mike Pence, koji je četiri godine bio američki potpredsjednik u mandatu Donalda Trumpa, rekao je u petak da neće podržati svog bivšeg šefa uoči predsjedničkih izbora koji će biti održani u studenom. "Nikoga ne bi trebalo iznenaditi to što ove godine neću podržati Donalda Trumpa", izjavio je Pence za Fox News.

I Pence je trebao biti jedan od republikanskih kandidata za predsjednika, ali je prekinuo kampanju zbog loših rezultata u anketama. Trump je ovaj tjedan matematički osigurao republikansku nominaciju te će se 5. studenoga na izborima ponovno suočiti s demokratskim kandidatom i sadašnjim američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Pence je lojalno služio Trumpu u njegovom mandatu, ali je javno raskinuo veze s bivšim republikanskim predsjednikom zbog njegove uloge u pobuni Trumpovih pristaša 6. siječnja 2021. na američkom Kapitolu. Toga je dana Pence, koji je kao potpredsjednik imao ceremonijalnu ulogu predsjednika američkog Senata, nadgledao potvrdu Bidenove pobjede nad Trumpom na izborima 2020. Odbio je Trumpove upute da odgodi ili zaustavi certifikaciju, izazvavši ljutiti prijekor od Trumpa tijekom nereda. Neki prosvjednici su uzvikivali "objesite Mikea Pencea".

Pence je tijekom svoje predsjedničke kampanje rekao da mu je život tog dana bio doveden u opasnost te je pozvao republikanske birače da ne predizborima ne podrže Trumpa kao kandidata za Bijelu kuću na ovogodišnjim izborima. Pence je odustao od svoje kampanje još u listopadu, prije nego što je bilo održano bilo kakvo glasovanje.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Pogledajte fotografije trenutka kada je Milanović potpuno šokirao zemlju

FILE PHOTO: Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump holds rally in Richmond
1/15

Komentara 4

NE
Nemanadimak
12:54 16.03.2024.

Zar novinari i lijevi list uistinu misle kako ovakav clanak steti Trumpu? Jos ako je to u Hrvatskoj onda ima smisla i jasno mi je ali ovako uopce mi nije jasno zasto se makar inozemne vijeseti ne mogu izvjestavati objektivno!

GO
goran2hr
10:14 16.03.2024.

Nije Pence uskratio Trumpu potporu sada, nego mu zapravo potpora nije bio nikada. I bolje ovako, da je na vrijeme diskvalificirao samog sebe, nego da ga je takvog nelojalnog Trump stavio na neku funkciju. Što se Trumpa tiče, jedna krtica manje. Nije to nikakav "novi udarac", nego nešto dobro.

SE
Serengeti
10:04 16.03.2024.

To je novi udarac za Trumpa sugerira naslov, a u tekstu piše da ga je izdao još prije 3 godine. Naslov opet ne odgovara sadržaju članka što se često vidi na člancima o Putinu, a evo sada I ovdje. Eto sada i znamo iz kojeg tabora SAD-a nam dolaze sve ove vijesti i naslovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije