Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ NELOGIČNOSTI

Novi skandal s imovinskom karticom: Nedostaje kvadrata i kod ministra Bošnjakovića

Dražen Bošnjaković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.01.2020.
u 17:25

- U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje - komentirao je ministar Bošnjaković

Nastavlja se niz skandala s imovinskim karticama. U glavnoj ulozi najnovijeg skandala je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji nije prijavio preko 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge u Biogradu.

Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge. Procijenio ju je na 600 tisuća kuna, odnosno na oko 80 tisuća eura, ali 24sata ekskluzivno otkriva kako prema agentima nekretnina prava vrijednost ovog objekta oko 150 tisuća eura.

Nadalje, u zemljišnim knjigama upisana je kao kuća od 77 kvadrata s dvorištem od 323 četvorna metra iako u ministrovoj imovinskoj kartici nema govora o nikakvom dvorištu u Biogradu. Osim toga, kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata, a upisana je i bez priložene građevinske i uporabne dozvole. Supruga ju je, stoji u imovinskoj kartici, stekla darovnim ugovorom. 

Ministar je sam potvrdio da je izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana, a komentirao je i razliku u kvadratima.

- To je kuća koja je bila samo prizemlje. To je prokišnjavalo, gore je bila ravna deka. Onda je u nekoj fazi nadozidano visoko prizemlje.To smo zajedno radili, cijela familija. Ima tome već dugo. Unijeli smo povećanu vrijednost s novom kvadraturom. Stavili smo dvije etaže, da ne bi ispalo da skrivamo nešto. Sada je 140 kvadrata - kazao je ministar.

Na opasku novinara da ako prizemlje ima 77 četvornih metara, a gornja etaža je približno ista, onda mu nedostaje bar 14 kvadrata u kartici.

- U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje. 

Problemi po imovinskoj kartici: Kuća ministra Krstičevića u Žaboriću

Dražen Bošnjaković
1/19

Komentara 110

KI
kingfisher57
17:52 30.01.2020.

..nema tu poštena čovjeka da ga svijecom tražiš. ...same lopine. štakori.

LL
lijepa_li si
18:04 30.01.2020.

ministar pravosuđa gradio bez građevinske dozvole?

Avatar ninja111
ninja111
17:49 30.01.2020.

Apeliram na redakciju Indexa da prestane javno blatiti i sramotiti ove poštene kradezenjare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije