Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE

Krstičević: 'Nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola istina'

Damir Krstičević
Foto: HRT
1/23
30.01.2020.
u 14:32

Neki smatraju kako je problem bio u načinu na koji je ministar iskomunicirao svoje objašnjenje, dok drugi pak smatraju kako je to namjenjeno osobama oštećenog sluha.

Otkad je otkriveno da je ministar obrane Damir Krstičević krivo ispunio svoju imovinsku karticu kad je riječ o vrijednosti njegove vikendice, ministar je pokušao na zanimljiv način objasniti kako je to toga došlo. 

- Što se tiče kuće u Žaboriću... Kad sam popunjavao karticu piše tip - nekretnine. Ja kažem  - vikendica. Vidimo sada Posjedovni list, da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo - površina, ja napišem  - 120 stambene površine. Vidimo sad, nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola istina. Što se tiče kupnje kuće, kupljena je 2004. godine - kazao je ministar

 

- Inače, kuća sagrađena 1982. godine, znaju se ljudi od kojih sam kupio. Kupoprodajni ugovor - 160 tisuća eura, ovjeren kod bilježnika, predat, plaćen porez državi za tu kuću s okućnicom - 320 kvadrata.  Kad sam upisivao poreznu, odnosno kad sam upisivao imovinsku karticu u tom trenutku, znači nakon dvanaest godina jer znam kako je izgledala ta kuća, ja sam to procijenio, tad nisam se vezao na ovaj dio kupoprodajnog ugovora...  Jel piše opet u imovinskoj kartici - približna procijenjena vrijednost... I ja sam stavio - 83 tisuće eura - rekao je ministar obrane za HRT. 

Galerija: Kuća ministra Krstičevića u Žaboriću

Damir Krstičević
1/19


 

Komentara 46

Avatar El_Delinquente
El_Delinquente
15:04 30.01.2020.

Kuca nije velika avrt je mali. Opet se pravi od misa slon. Vid se da je sve ovo orkestrirano. Jos kada se zna kolike su kucerine dusebriznika siromasnog proletarijata. Ali lijevi politicari i moralisti su tabu tema.

JO
JOHNNY
15:10 30.01.2020.

sad stvarno pričate nebuloze. Moj je stan 2006. godine bio procijenjen na 84 tisuće eura, prije dvije godine rečeno isti taj oko 52 tisuća eura. Nije se stan prepolovio na pola, jednostavno se s godinama cijene mijenjaju ovisno o ponudi i potražnji

DU
Deleted user
15:00 30.01.2020.

hrvatski generale krsticevicu pa komu vi objasnjavate da svaka kuca ima pripadajucu okucnicu... nije to stvar ispunjavanja imovinske kartice niti imovine nego je stvar medijskog linca i smetate im kao hrvatski ministar obrane...to su provokacije i specijalni rat ..kao ii onog glavonje iz sibenika sa igrackom aviona u zrakoplovu...itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije