Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
barišićeva zamjena

Novi saborski zastupnik odbacio nagađanja: 'Već dugo nismo poslovali s Elektrocentrom Petek'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
18.09.2020.
u 12:27

Mato Čičak istaknuo je da je općina Rugvica jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, u koju dolaze brojne velike investicije

Saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, koji je u petak prisegnuo kao zamjena Draženu Barišiću kojem je skinut imunitet zbog afere Janaf, odbacio je nagađanje iz DP-a da će se i njemu skidati imunitet, rekavši da Elektrocentar Petek već dugo nije poslovao s Rugvicom.

“Teško mi je što u Sabor dolazim u ovakvim okolnostima. Nije lako doći iza kolege kojemu se događaju ovakve stvari”, izjavio je Čičak novinarima nakon što je prisegnuo za zastupnika umjesto Barišića koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je zastupnički imunitet.

Istaknuo je da je općina Rugvica koju vodi jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, u koju dolaze brojne velike investicije i ovo će, kaže, biti još jedan poticaj za Rugvicu, ali i Zagrebačku županiju da ih promoviramo u Saboru i pokrenemo što više projekata.

Upitan za navode Daniela Spajića iz Domovinskog pokreta na jutrošnjoj sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koji je rekao kako se nada da se Povjerenstvo uskoro neće sastajati i zbog njega, jer je tvrtka Elektrocentar Petek poslovala i u općini Rugvica, Čičak je odgovorio kako ta tvrtka već duže vrijeme nije poslovala u njegovoj općini.

VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

“Elektrocentar Petek niti što radi niti je dobio bilo kakav natječaj u zadnje dvije godine, tako da ne vidim nikakav razlog zašto je to kolega Spajić govorio”, rekao je Čičak.

Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila.

Čičak je dodao i da su ga šokirali razmjeri afere Janaf jer je riječ o kolegama koje poznaje duže vrijeme i sigurno nije ugodno.

Smatra da su takve afere opterećujuće za HDZ, ali da je dobro da institucije rade svoj posao.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
18:20 18.09.2020.

Gic, gic...pase klopica u saborskom restoranu.

SA
SamoIstina
13:15 18.09.2020.

Nije sporno da neka hrvatska tvrtka dobije posao od svoje države, dapače, ali ne može to ići kako ide, u milijunskim iznosima trpati džepove onih koji imaju ovlasti upravljati javnim novcem i potrebama!

DU
Deleted user
13:54 18.09.2020.

Daj pričaj ljudima zašto ste išli asfaltirati lokalne ulice godinu dana prije prolazka kanalizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije