Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV SVIH ZASTAVA

Novi incident: Sjevernokorejski graničari ubili kineske švercere

graničari
Foto: Reuters
1/3
08.06.2010.
u 13:49

Blizu kineskog grada Dandonga na granici Koreje i Kine, koju krijumčari redovito prolaze s robom za crnu burzu u gradu Sinuijuu, tri kineska krijumčara ubijena su mecima sjevernokorejskih graničara, a jedan je ranjen

O incidentu koji se dogodio prošli tjedan oglasilo se i kinesko ministarstvo vanjskih poslova, čiji je glasnogovornik Qin Gang na redovitoj tiskovnoj konferenciji potvrdio da je pucano na četvoricu stanovnika Dandonga "zbog sumnje da prelaze granicu radi trgovinskih aktivnosti", te da je susjednoj državi upućena prosvjedna nota zbog tog incidenta:

- Kina tome pridaje veliku važnost i odmah je podnijela službeni podnesak Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji.

Ako se još i s Kinom zaoštre odnosi, dugotrajnost režima dinastije Kim u Sjevernoj Koreji svela bi se na trajanje poluživota nekih egzotičnijih izotopa s dna periodnog sustava; bez Kine, koja im je najveći opskrbljivač, trgovinski partner, zaštitnik i sve ostalo, oni imaju šanse za opstanak jedva nešto veće od "Republike Srpske Krajine" bez posavskog koridora. Kim Jong Unu neće koristiti ni školovanje u Švicarskoj ni to što ga je otac odabrao za službenog nasljednika. Kad jednom stupi na čelo države i pita vojni vrh koliko mu je vremena ostalo, oni vjerojatno neće ni gledati na kalendar, nego na sat...

Komentara 12

AI
ac.i.de,
15:33 08.06.2010.

Pa kad bi Koreanci imali jednog Arkana mogli bi laganeze da osvoje celu Kinu kao što je Arkan hrvatsku !

KA
kakitaki33
16:59 08.06.2010.

je je htjeli su im maznut torpedo heheheheehehehe

Avatar B
B
13:08 09.06.2010.

pa kinezi bi švercere i sami smaknuli da su ih oni ulovili... znači, nikome ništa... senzacionalizam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije