Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za obitelj iz Jabukovca

Novi dom šesteročlane obitelji: Makarani srušili kuću oštećenu u potresu pa iz temelja podigli novu

Jabukovac: Šesteročlanoj obitelji uručeni ključevi kuće nakon što je njihova uništena u potresu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/12
09.09.2021.
u 16:16

Obitelji iz Jabukovca, mjesta administrativno u sastavu grada Petrinje, svečano su danas uručeni ključevi

Zahvaljujući inicijativi "Makarska Rivijera i prijatelji - Srcem za Petrinju", šesteročlanoj obitelji Boltužić iz Jabukovca izgrađena je nova kuća s dvije stambene jedinice. 

Ovo je, kako navodi Radio Makarska Rivijera, prva kompletno obnovljena kuća na potresom pogođenom području. 

Obitelji iz Jabukovca, mjesta administrativno u sastavu grada Petrinje, svečano su danas uručeni ključevi. Tom je prilikom Mijo Pašalić, jedan od osnivača akcije, kazao kako su htjeli srušiti kuću i iz temelja napraviti novu. 

- Imali smo pet, šest prijedloga obitelji. Na kraju smo izabrali njih. To je sjajna obitelj, ponizna, vrijedna i dijelim mišljenje svih prijatelja iz Makarske i šire da smo napravili lijepu stvar za super obitelj, kazao je Pašalić govoreći o obitelji Boltužić.

U inicijativi su se ujedinili brojni građani i poduzetnici Makarske Rivijere. Cijeli proces obnove, kao i imena donatora te prikupljena novčana sredstva, redovito su objavljivani na Instagram profilu inicijative. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

IM
Imanasjoš...
23:43 09.09.2021.

sramota države

DU
Deleted user
16:37 09.09.2021.

Svaka, svaka čast. Sada vidimo da je izvlačenje na raznu papirologiju, samo izlika. Dobri ljudi su ovdje oštećenima već sve napravili pa čak i fasadu.

SE
serafin002
16:32 09.09.2021.

U Bibliji piše, kada činiš doboro djelo, "neka ti ne zna desnica što čini ljevica" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije