Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE DIJAGNOZA

KB Sveti Duh: Žena koja se ugušila pecivom bila je pod nadzorom

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Sandra Simunovic/PIXSELL
20.06.2023.
u 17:36

U internom dokumentu se navodi kako je pacijentica nakon reanimacijezbog gušenja stavljena na respirator, no ubrzo nakon je preminula. Iz KB-a Sveti Duh poručili su za Večernji list kako je pacijentica bila u vidokrugu svih djelatnika

Pacijentica koja se ugušila pecivom na hitnom prijemu KB-a Sveti Duh navodno nije smjela biti puštena sama u boxu zbog njenih dijagnoza, doznaje neslužbeno Jutarnji list, dok iz bolnice navode kako je bila pod nadzorom djelatnika. 

Podsjetimo, žena je u bolnicu stigla zbog uganutog gležnja, no dok je čekala obradu ugušila se pecivom. Osim fizičkih, neslužbeno se doznaje kako je 62-godišnjakinja imala i više psihijatrijskih dijagnoza. U dokumentu koji je procurio stoji kako je na Hitnu primljena 2. lipnja, no preminula je 10. lipnja u 19 sati. 

- Radi se o psihijatrijskoj bolesnici koja je zaprimljena u JIL Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje nakon reanimacije u OHBP- u zbog kardiorespiracijskog zastoja izazvanog asfiksijom bolusa hrane. Bolesnica je zaprimljena zbog frakture desne potkoljenice - stoji u dokumentu. Navodi se kako je nakon reanimacije stavljena na respirator, no ubrzo je došlo do progresije edema velikog i malog mozga te je preminula. Osim toga, pacijentici je navodno zbog psihičkih bolesti ranije oduzeta radna sposobnost, a imala je i skrbnika. Oko ovih navoda oglasili su se za KB Sveti Duh za Večernji list, navodeći kako je je bila pod stalnim nadzorom djelatnika bolnice.

Pacijentica koja je preminula u KB Sveti Duh ugušivši se pecivom bila je u boxu i pod nadzorom odnosno u vidokrugu svih djelatnika koji su bili na hitnom prijemu. Ako je bila psihički bolesnik, u tom slučaju je trebala imati skrbnika i taj je skrbnik trebao biti uz nju, kažu u KB Sveti duh, ne ulazeći u povijest bolesti pacijentice. 

POVEZANI ČLANCI:

Radi se o psihijatrijskoj bolesnici koja je zaprimljena u JIL Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje nakon reanimacije u OHBP- u zbog kardiorespiracijskog zastoja izazvanog asfiksijom bolusa hrane. Bolesnica je zaprimljena zbog frakture desne potkoljenice.

>> VIDEO ZET-ov autobus na liniji 148 se zapalio: 'Valjda nitko nije stradao'

Komentara 10

Avatar suludih10
suludih10
16:55 20.06.2023.

Tko ju je dovezao na HMP? Ne vjerujem da je došla sama. Ako joj je dodijeljen skrbnik gdje se je on nalazio? Lom potkoljenice mora biti saniran. Na konvencionalan način ili operacijom. Za i jedno i drugo potreban je potpis skrbnika. Puno puno pitanja!

GA
galico
16:49 20.06.2023.

A gdje je bio skrbnik??? Fino piše da je dodijeljen skrbnik..

DR
Draconic5
19:14 20.06.2023.

Bila pod nadzorom, ali se ugušila jer srbnik nije bio u blizini? Pitam: je li obveza skrbnika držati na oku štićenika dok je isti pod liječničkim nadzorom u zdravstvenoj ustanovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije