Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBOLJELE SE BEBE

Tomašević o zarazi u Svetom Duhu: Još nije jasno kako je virus dospio u bolnicu

Zagreb: Konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.06.2023.
u 12:01

Na pitanje je li ta gradska bolnica postala "bolnica slučaj" zbog svih skandala koji ju tresu posljednjih mjeseci, Tomašević je odgovorio kako su istrage u tijeku

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas se na redovnoj konferenciji za medije osvrnuo na slučaj iz KBC-a Sveti Duh gdje se šest beba zarazilo enterovirusnim meningitisom.

- Što se tiče situacije s virusnim meningitisom, stručne službe su razgovarale s bolnicom. Bilo je jedno dijete koje je prošli tjedan primljeno u bolnicu. Mislilo se da je izoliran slučaj i to dijete je jučer pušteno na kućnu njegu, a jučer je za još četvero djece potvrđen enterovirus i sukladno protokolu je bolnica obavijestila Zavod za javno zdravstvo i zabranjene su sve posjete bolnici jer još nije jasno kako je virus dospio tamo. Važno je reći da je u ovo ljetno vrijeme takav virus izuzetno zarazan. Nadam se da će djeca biti u redu, i podsjetit ću da do sada nismo imali težih slučajeva, iako svako ljeto u bolnicama događa takvo što  - komentirao je.

Na pitanje je li ta gradska bolnica postala "bolnica slučaj" zbog svih skandala koji ju tresu posljednjih mjeseci, Tomašević je odgovorio kako su istrage u tijeku i da će nadležne službe utvrditi je li bilo propusta. Odbacio je tezu da je Sveti Duh bolnica slučaj i da tamo nije loša situacija koliko se u medijima prikazuje.

Podsjetimo, u nedjelju je objavljeno kako je u gradskoj bolnici Sveti Duh preminula još jedna pacijentica. Bolnica koju mjesecima tresu afere zbog sumnjive smrti pacijenata te tijela na podu mrtvačnice tako je ponovno pod povećalom javnosti.

VIDEO Beroš o smrti pacijenta u čekaonici KB-a Sveti Duh: 'I ja želim znati što se dogodilo'

 

Više o virusnom meningitisu čitajte OVDJE.

Komentara 5

DU
Deleted user
13:53 22.06.2023.

Jesenti milu bigulicu, ja sam u lipnju 2020. u jeku najžešće tzv. pandemije koronavirusa u bolnici Sveti Duh proveo pet dana na Odjelu za uho, nos i grlo. Za to vrijeme moje je liječenje teklo najnormalnije i po protokolu, iako je oko bolnice bila uspostavljena karantena i nitko nije mogao dolaziti bolenicima u posjet. Ali, ne lezi vraže, onda je Zagrebom drmao Bandić Miki sa svojom klapom, pa je sve, barem naizgled, koliko-toliko štimalo. U ovo crveno-zeleno Tomašević Tomekovo doba čini se da se u bijelom Zagrebu gradu sve raspada. To će reći da lošega vlastodršca uvijek može naslijediti puno gori, pa to ti je bolan ne bio.

DU
Deleted user
12:42 20.06.2023.

To mnogima nije jasno kako je Možemo dospio na čelo Zagreba da bi se ispostavilo zapravo je NE Možemo

CR
CroViper
14:10 20.06.2023.

Ništa vama nije jasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije