Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti joj i do 10 godina zatvora

Novi detalji: Piromanka se kod vozača raspitivala o požaru i htjela vidjeti snimke

Privođenje osumnjičene za podmetanje požara
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
30.07.2019.
u 08:31

Otkrivena je provjerom trgovina u kojima se prodaju kocke za potpalu

Policija je potvrdila da za podmetanje požara koji je u subotu zahvatio područje do 900 hektara kod Šibenika, sumnjiči 53-godišnju žensku osobu koju su i uhitili. Nisu naveli ime, no doznajemo da se radi o M.J. (podaci poznati redakciji), inače blagajnici na HAC-ovim naplatnim kućicama u Skradinu. Od izvora bliskih istrazi doznali smo da je M.J. otkrivena provjerom trgovina u kojima se prodaju kocke za potpalu te da su vrlo brzo došli do njezina identiteta. Snimljena je video-kamerom. Predviđena kazna za ovo djelo je jedna do deset godina zatvora.

Na naplatnim kućicama, javlili su za Vijesti.hr anonimni gledatelji, kod vozača se raspitivala o veličini požara te je željela vidjeti snimke s autoceste koja je zbog požara bila i zatvorena. 

M.J. uhićena je i 2017. zbog podmetanja sedam požara. U istražnom zatvoru provela je više od mjesec dana, no na kraju nije osuđena na zatvorsku kaznu jer je proglašena neubrojivom te joj je određeno ambulantno liječenje. 

Piromane na podmetanje požara tjera želja da budu poznati, iza čega pak leži kompleks manje vrijednosti, a sve je to povezano sa seksualnom i agresivnom energijom koja se oslobađa na društveno neprihvatljiv način. Kazao je između ostalog za Večernji list psihijatar dr. Vladimir Gruden.

Video: Piromanka iz Dubrave kod Šibenika

Ključne riječi

Komentara 11

PR
prajdali100
08:50 30.07.2019.

Dati joj maksimalnu zatvorsku kaznu , 10 godina, kao primjer svim ostalim gadovima.

ŠT
ŠtoReći
10:32 30.07.2019.

a što reći.... zatvoriti dok ne naraste ono što je izgorilo

Avatar Antikomunist
Antikomunist
11:31 30.07.2019.

Ne ju samo zatvorit nego ju svezat lancem na požarište i neka čisti i pošumljava 10 godina bila bi nakon toga sigurno izlječena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije