Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDE LI ČETVRTOG VALA...

COVID potvrda uvjet i za druga mjesta, izuzetak mlađi od 18?

Blagdanske kupovine stvaraju ogromne gužve zbog novih mjera stožera
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
04.07.2021.
u 22:50

Ipak, ta mjera značila bi i da više ne bi postojalo ograničen broj posjetitelja, a oni više ni ne bi trebali nositi maske

Nova mjera vezana uz Covid potvrde bi po svemu sudeći mogla stupiti na snagu od jeseni. Tada se očekuje četvrti val, uzrokovan najviše širenjem delta varijante virusa, koja se prenosi oko 40 posto brže. 

Ova mjera ne bi trebala obuhvatiti djecu mlađu od 18 godina, neslužbeno doznaje 24 sata od izvora bliskih Stožeru, no prema promišljanjima radne skupine uvjet za ulazak ne bi obuhvaćao samo šoping centre. 

- Nismo selektivno gledali samo prema šoping centrima. Kao radna verzija stoji niz drugih opcija, govore izvori. 

Ipak, ta mjera značila bi i da više ne bi postojalo ograničen broj posjetitelja, a oni više ni ne bi trebali nositi maske, kao što je već slučaj za javna događanja. 

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Komentara 5

Avatar Navrdeda
Navrdeda
23:16 04.07.2021.

Američki centar za kontrolu bolesti (CDC) istražuje smrt dečaka Džejkoba Klajnika (13) koji je preminuo u snu posle primanja druge doze „Fajzerove“ vakcine.

DI
diana1
10:17 05.07.2021.

"Nismo selektivno gledali samo prema šoping centrima. Kao radna verzija stoji niz drugih opcija" - jel' jedna od opcija stavljanje barikada između kvartova i punktovi za provjeru podobnosti?

DU
Deleted user
08:51 05.07.2021.

Lazu. Na jesen ide najveci lockdown i oni cijepljeni idu u podrum sve do lita 2020. Zatvaranje ide odmah nakon Olimpijade u Tokiu. Sramota je da starija poulacija cijepljenih podrzava cijepljenje male djece i mladih da bi sacuvali sebe a pojma nemaju da ce sa prvom pojavom gripe zavrsit opet u bolnice Jer ce ih pocet ubijat cjepivo koje su primili a ne neduzna djeca. Sebicnost na kvadrat. Niste drugo ni zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije