Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE IZJEDNAČAVANJE

Ceh ugostitelja: Nužno je omogućiti rad kafićima u zatvorenim prostorima

Sunčan dan napunio terase kafića u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
02.07.2021.
u 18:34

Odluka Stožera sadrži odredbe koje i dalje ograničavaju rad dijelu ugostiteljskog sektora i primjenjivat će se u mjesecu srpnju, pa s obzirom da je početak mjeseca, a još uvijek nije definiran nastavak mjera za ugostitelje kojima je ograničen rad, Ceh ugostitelja HOK-a traži da im to bude omogućeno pod istim uvjetima kao što je bio slučaj do sada

Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore pozdravio je pravodobnu najavu donošenja i izmjena epidemioloških mjera budući da takvo postupanje poduzetnicima daje vremena da se pripreme na nove odredbe. Najava novih mjera daje, napominju u Cehu, mogućnost i dostave konstruktivnih prijedloga za nužnim izmjenama.

Ceh smatra da je nužno omogućiti rad caffe barova u zatvorenom dijelu.

- Caffe barovi, jednako kao i restorani, mogu i moraju ispoštovati sve propisane epidemiološke mjere i time svoje objekte učiniti sigurnima za goste. Odredba koja jednom tipu objekta dozvoljava rad u zatvorenom objektu, a drugom ne, je diskriminatorna i stoga se traži izjednačavanje rada svih ugostiteljskih objekta na isti način - ističu u Cehu ugostitelja HOK-a i ukazuju na činjenicu da prema pozitivnim zakonima koji reguliraju ugostiteljsku struku i caffe barovi mogu usluživati slastice, čime bi im prema Odluci Stožera trebao biti dozvoljen rad u zatvorenom dijelu.

Odluka Stožera sadrži odredbe koje i dalje ograničavaju rad dijelu ugostiteljskog sektora i primjenjivat će se u mjesecu srpnju, pa s obzirom da je početak mjeseca, a još uvijek nije definiran nastavak mjera za ugostitelje kojima je ograničen rad, Ceh ugostitelja HOK-a traži da im to bude omogućeno pod istim uvjetima kao što je bio slučaj do sada. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a zatražio je žurno održavanje sastanka i uključivanje u pregovore o novim mjerama u nadolazećem razdoblju.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:56 02.07.2021.

Ja bi sve otvorio uz provjeru da su radnici 100% procijepljeni i da gosti imaju covid putivnicu.

MA
Matek
00:55 03.07.2021.

Pozatvarati barem 50 % kafića. Ionako ih je previše. Ta€na mjesta neka traže u uslužnim djelatnostima i nekim korisnim zanimanjima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije