Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ PRODUŽENOG VIKENDA

Nove gužve na autocestama: Na mjestima kolone i do 4 km, zabilježeno više nesreća

HAK
01.05.2023.
u 19:49

Najveće gužve zabilježene su na Krčkom mostu gdje se vozi usporeno u koloni od tri killometra, kao i kod čvora Križ u smjeru Bregane na A3 gdje je kolona oko četiri kilometra

Brojni građani iskoristili su ovaj produženi vikend za putovanja iz unutrašnjosti prema Jadranu. Nakon gužvi koje su zabilježene tijekom petka i u prvom dijelu subote, gužve prema unutrašnjosti, kada se građani vraćaju svojim domovima, zabilježene su ponovno ovog ponedjeljka u poslijepodnevnim satima, samo u suprotnom smjeru.

HAK je tako izvijestio kako je ''povećana gustoća prometa na važnijim cestama, prilazima turističkim središtima te pojedinačnim graničnim prijelazima''. Najveće gužve zabilježene su na Krčkom mostu gdje se vozi usporeno u koloni od tri killometra, kao i kod čvora Križ u smjeru Bregane na A3 gdje je kolona oko četiri kilometra. Kolona vozila od četiri kilometra proteže se i na autocesti A1 između 213+000 km i 209+000 km u smjeru Zagreba, a vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, javlja HAK. 

Osim toga, promet je prekinut u tunelu Sveti Rok kod Dubrovnika na A1 i to zbog prometne nesreće, dok se na ostatku iste autoceste vozi u koloni u pokretu ''s povremenim zastojima''. Do nesreće je došlo i između Popovače i Križa u smjeru Bregane, zbog čega se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h. Usporeno se vozi i na A2 između čvorova Zaprešić i Zabok, kao i na A6 između Kikovice i Bosiljeva II u smjeru Zagreba. Istarski ipsilon također je zakrčen u smjeru Slovenije, kao i tunel Učka u smjeru Rijeke. Na Pelješkom mostu ograničena je brzina kretanja zbog autobusa u kvaru

''Danas od 14:00 do 23:00 povodom međunarodnog Praznika rada na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će zabranjen promet za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1'', izvještava HAK. 

>> VIDEO Pogledajte kako se čekalo na besplatan grah u Splitu, mnogi su donijeli posudice sa sobom

Komentara 1

AI
airbender
19:36 01.05.2023.

Zadar-Zg stara cesta 3,5h laganini vožnje, potrošnja 5L, samo vi sjedite u koloni na autocesti i platite za to :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije