Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE NA KORONU

Reklama iz Škotske izazvala lavinu reakcija: Neki je hvale, a za druge je čista propaganda

Nova reklama za širenje koronavirusa u Škotskoj
Foto: Twitter
1/2
24.09.2020.
u 16:46

Naime, u reklami se zelena sluz širi s lica i ruku žene na kuhinjske površine. Nakon što pogleda videozapis noćnog izlaska s prijateljima, unuka dodaje djedu šalicu čaja, a ubrzo nakon toga zelena sluz završava na djedovu licu.

Škotska vlada objavila je snažnu poruku i novu reklamu protiv širenja koronavirusa. Naime, nova reklama koja sadrži zvučni zapis iz horor filmova trebala bi potaknuti javnost na pridržavanje epidemioloških mjera. 

Videozapis upozorava na to koliko se lako virus može proširiti, a u reklami je virus predstavljen kao zelena sluz. Naime, dok se unuka kreće po kuhinji i kuha djedu čaj, prikazano je kako se zelena sluz, odnosno virus širi po svemu što dotakne. 

Nova je reklama izazvala podijeljene reakcije javnosti. Neki su pozdravili oštro upozorenje škotske vlade, dok su ih pak drugi optužili za plašenje. 

Naime, u reklami se zelena sluz širi s lica i ruku žene na kuhinjske površine. Nakon što pogleda videozapis noćnog izlaska s prijateljima, unuka dodaje djedu šalicu čaja, a ubrzo nakon toga zelena sluz završava na djedovu licu. 

Na kraju videa stoji i upozorenje: 'Ne prenosite koronavirus onima koje volite'. 

Video je izazvao lavinu reakcija na Twitteru, pa su tako neki objavili kako je reklama obmanjujuća propaganda, a drugi su oduševljeni brigom škotske vlade. 

Naime, u Škotskoj je najveći porast slučajeva zabilježen jučer kada je u 24 sata bilo 486 oboljelih, navodi Daily Mail.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije