Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POLJSKE I KINE

Nova radna mjesta za 150 ljudi: Njemačka tvrtka otvara svoj šesti pogon u Novskoj

Potpisan ugovor između Grada Novske i tvrtke TECE o kupoprodaji zemljišta
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
19.03.2024.
u 16:13

TECE grupa je, kako su rekli, prije godinu dana u Ministarstvu gospodarstva počela tražiti lokaciju za investiciju. U igri je bilo nekoliko zemalja u okruženju, no na kraju je odabir pao na Hrvatsku i Novsku

Njemačka TECE grupa proizvodi sanitarne i instalacijske sustave na pet lokacija u Njemačkoj, Poljskoj i Kini, a u drugoj polovici iduće godine u Novskoj bi trebao početi s radom i šesti njihov proizvodni pogon koji bi trebao pokrivati južnu i jugoistočnu Europu. Inače, proizvodi ove njemačke tvrtke trenutačno se prodaju u više od 60 zemalja svijeta, dok bi u Novskoj trebali zaposliti oko 150 novih radnika. Tim povodom je u utorak u Novskoj ugovor o kupnji 100.001 m2 zemljišta u u Poduzetničkoj zoni Novska potpisala gradonačelnica Novske Marija Kušmiš i predstavnici tvrtke TECE Industrial društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge.

- Kamen temeljac planiramo u rujnu, a radovi na objektu na 16.000 kvadratnih metara trajat će između 12 i 14 mjeseci. U prvoj fazi računamo na 80 do 110 radnika, a kad počne proizvodnja, nakon 6 mjeseci, na dodatnih 70 do 80 radnih mjesta. U Novskoj ćemo proizvoditi komponente naših sanitarnih i instalacijskih sustava za ovaj dio tržišta – rekao je Alen Avdaković, direktor Tece industrial u Hrvatskoj govoreći o investiciji vrijednoj 25 milijuna eura.

„Ovo je povijesni dan i stvarno veliko značenje ima za Novsku. To je 150 radnih mjesta što donosi sigurnost za brojne obitelji. Od samog početka pružili smo potporu investitoru u gradskoj upravi i Razvojnoj agenciji Nora te ćemo i dalje im biti na usluzi“ – rekla je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

TECE grupa je, kako su rekli, prije godinu dana u Ministarstvu gospodarstva počela tražiti lokaciju za investiciju. U igri je bilo nekoliko zemalja u okruženju, no na kraju je odabir pao na Hrvatsku i Novsku.

POVEZANI ČLANCI:

- Ekonomski i drugi razlozi su prevagnuli prema Hrvatskoj i Novskoj. Podrška Ministarstva gospodarstva i Grada, kao i sva logistička infrastruktura koju ovdje imamo su nam olakšali odluku – dodao je Avdaković.

Upravni direktor TECE grupe Michael Freitag napomenuo je kako je riječ o pažljivo odabranoj lokaciji koja će omogućiti njihov dugoročni poslovni plan u Hrvatskoj i širem okolnom području Europe.

- Ozbiljno shvaćamo ovo tržište, zbog toga i ulažemo 25 milijuna eura u idućih nekoliko godina. Planiramo ovdje i nešto novo u smislu tehnologije, ali i naših proizvoda – rekao je Freitag.

Potpisivanju ugovora bio je nazočan i ministar rada Marin Piletić, bivši gradonačelnik Novske, koje je izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali „u privlačenju svjetskog brenda u Novsku“.

- Drago mi je da je ministarstvo gospodarstva usmjerilo još jednu investiciju prema Novskoj, a u toj sinergiji smo u zadnjih 4,5 godina uspjeli popuniti Poduzetničku zonu Zapad te se i PZ Novska sada polako popunjava. Dodajmo tome i najavljeni Centar gaming industrije vrijedan 40 milijuna eura, i jasno je da razvoj Novske ide prema jednoj visokoj razini – rekao je Marin Piletić koji je u utorak u Novskoj uručio HVIDR-i Novska ugovor za provedbu projekta Zaželi, u sklopu kojeg će se iduće tri godine se zaposliti 20 žena, koje će voditi brigu o starijim osoba na novljanskom području.

>> VIDEO Konačno srušena stara zgrada u Paromlinskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije