Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠĆANA SVE MANJE

Crkve u Njemačkoj pretvaraju u džamije, u Hamburgu skinuli križ i stavili natpis 'Alah' na arapskom

18.03.2024.
u 15:50

Kad je riječ o katoličkim crkvama, prenamjena tih vjerskih objekata uglavnom se događa u njemačkim biskupijama čiji su biskupi zagovornici Sinodalnog puta koji se, uz ostalo, zalaže za promjene crkvenog učenja o pitanjima homoseksualnosti i ređenja žena

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar Castro
Castro
16:29 18.03.2024.

Jako malo je zemalja u Europi u kojoj vjernici redovno posjecuju Crkvu i misna slavlja. Kod nas je to jos jako jako puno izrazeno, dosta se drzi do tradicije, obicaja i odgoja. Sto je u konacnici i dobro. To stoo se u Europi dogadja sa emigrantima i naseljavanjem drugih vjera, narocito u Njemackoj, postalo je u krajnju ruku alarmantno, upravo iz razloga sto domicilni narod uopce ne drzi vise do crkve. Bozic im je bor i pokloni , Uskrs jaja i sunka. Crkva i obredi im nista ne znace. Jos uvijek im je svejedno sto druge religije drze do svog i u vrtice, skole, drzavne ustanove, sve vise uvode " svoja pravila ". Meni se to osobno ne svidja, drzim da im se previse toga pustilo u ime slobode i demokracije i mislim da cemo vremenom imati problem zbog toga...veci ili manji, ali problem. Ne kazem da je i Crkva dosta kriva tome, ali ljudi su Crkva, ne toranj, oltar, svecenik. Kad bi se i Crkva vise prilagodila danasnjem modernom vremenu, bilo bi puno lakse privuci mlade k sebi...koriste App kada treba ici posvecivati kuce ali zastarijele tradicje iz 50-tih godina i dalje cvrsto drze u rukama...To ne ide jedno s drugim. U Hrvatskoj je jos ok, ostala Europa je duboko u Crkvenoj krizi.

MI
Mixy
17:27 18.03.2024.

Na jučerašnji dan pre dvadeset godina Albanci su rušili crkve na Kosovu a snimak čupanja krsta sa crkve je obišao ceo svet. Tada su mnogi u RH likovali ali su zaboravili ono najbitnije a to je da krst nije srpski nego hrišćanski

ZZ
Zo-ZG
17:39 18.03.2024.

Muslimani sustavno naseljavaju Europu desetljećima, pritom se nemaju potrebu prilagoditi sredini u koju su došli već nameću svoje običaje. To je problem kojim se treba pozabaviti na prvom mjestu i zaustaviti useljavanje iz islamskih zemalja. Što se odlazaka u crkve tiče, za to je crkva sama kriva. Treba se malo prilagoditi 21. stoljeću jer će ovako odbiti od sebe još više ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije