Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarci

"Noć tisuću večera" donosi milijun kuna za razminiranje u županiji

mine02_ivg_kar_080108
Arhiva VL
12.11.2010.
u 11:27

Veleposlanstvo SAD-a i Američka gospodarska komora organiziraju u zagrebačkom Westinu tradicionalnu manifestaciju. Očekuje se dolazak predsjednika Ive Josipovića

Dio preostalih 15 četvornih kilometara miniranog područja u Karlovačkoj županiji bit će očišćeno zahvaljujući “Noći tisuću večera”. Sljedeći petak bit će održana u zagrebačkom Westinu. Sav prihod s manifestacije u organizaciji Američke gospodarske komore i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj namijenjen je čišćenju Karlovačke županije od mina. Očekuje se da će biti prikupljeno više od milijun kuna. Županija će dati 350.000 kn, donacije će se sakupljati i od gostiju koji će mjesto za večerom platiti 700 kn, a prikupljeni novac udvostručit će ITF, Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina.

– Većina stranih veleposlanstava u našoj zemlji sudjelovat će u toj manifestaciji, mnoge tvrtke također, a očekuje se i dolazak predsjednika I. Josipovića. Na toj ćemo večeri, u dogovoru s Američkom gospodarskom komorom, županiju predstaviti i ovdašnjim proizvodima te povijesnim postrojbama – najavio je Bernardo Pahor, koordinator za razminiranje Karlovačke županije, i podsjetio da je za razminiranje dosad potrošeno 190 mil. kuna i od mina očišćeno oko 18 četvornih kilometara.

Akcijom “Karlovačka županija bez mina” planirano je do 2014. očistiti sva poznata minirana područja, oko 15 kilometara. Minski sumnjivih je još 70 četvornih kilometara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije